Македонски пилоти възстановиха подготовката си на Ми-24 у нас

71 прочитания

В периода 12 – 16 март 2018 г., в съответствие със Споразумение за сътрудничество подписано през 1999 г. между МО на България Македония във военно формирование 32040 – Крумово се проведе обучение за възстановяване на летателната подготовка на летателен състав от Въоръжените сили на Македония на вертолет Ми-24В след продължително прекъсване на полетите. Това съобщиха от МО.

Теоретични занятия, комплексен тренаж и летателна подготовка, в съответствие с подписан между министерствата на отбраната на двете страни Протокол, преминаха двама пилоти и двама бордни инженери от състава на македонските ВВС.

След завършване на дейностите на македонските военнослужещи бяха връчени сертификати, удостоверяващи обема на завършената подготовка.

Македонските ВВС разполагат с осем щурмови вертолета Ми-24В/К, повечето от които са преминали през модернизация от Elbit Systems. Вертолетите в момента не летят, като през юни 2016 г. бе подписан договор за капитално-възстановителен ремонт на шест щурмови машини в Украйна.

Свързани теми

Предишна публикация
Стартира лятното разписание на летище София
Следваща публикация
МО подписа рамковото споразумение за поддръжката на МиГ-29
71 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

gabrovnitca

МО продава летище Габровница

Министерство на отбраната пусна за продажба част от бившето летище Габровница, край Монтана. Началната цена…

Унгария получи четири Ми-24 след ремонт и малка модернизация

На 10 септември 2018 г. военното министерство на Унгария получи първите четири щурмови вертолета Ми-24 след основен ремонт и малка модернизация. Дейностите са извършени от 419-и АРЗ, авиоремонтен завод в Горелово до Санкт Петербург в Русия.

МО пусна обществена поръчка за поддръжката на L-39

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за рамково споразумение за логистичната поддръжка на учебно-тренировъчните самолети L-39ZA от състава на българските ВВС. Решението за това е от 9 май, а процедурата е публикувана днес, 15 май 2018 г.

Меню