Стартира лятното разписание на летище София

14 прочитания

От днес, 25 март 2018 г., влиза в сила лятното разписание на летище София с редовните полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways.

От днес стартират и ежедневните полети на Wizz Air до Атина. А от следващия ден с авиокомпанията ще можете да летите до новата за летище София дестинация – Ница, в дните понеделник и петък. На 27 март започват редовните полети на Wizz Air до португалската столица Лисабон и испанския град Малага. И до двете дестинации ще може да се лети всеки вторник и събота.

Авиокомпания Ryanair също предлага нова директна линия – до крайбрежния кипърски град Пафос. Полетите ще стартират от 26 март и ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, сряда и петък.

През летния сезон са планирани и голям брой чартърни полети от летище София до Турция, Египет, Италия, Мароко, Гърция, Тунис. Най-голям брой чартърни полети се очаква да има в периодите май-юни и септември-октомври, което се обуславя от климатичните особености на дестинациите, към които е насочен трафикът.

Спрямо предходния летен сезон тази година се очаква ръст от 47% на чартърните полети и двойно увеличение на броя заминаващи пътници (около 40 000 души).

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz Air стартира четири нови маршрута от София
Следваща публикация
Македонски пилоти възстановиха подготовката си на Ми-24 у нас
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Всички кандидати са допуснати до участие в процедурата по избор на концесионер на летище София

Всичките петима кандидати са допуснати за участие в процедурата по избор на концесионер на летище София. Това стана днес, 9 май 2019 г., след като бяха отворени офертите им в Министерство на транспорта.

Ryanair пуска полети София – Единбург

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair Обяви днес, 27 февруари 2018 г., че със зимното си разписание ще стартира полети по линията София – Единбург. Билетите са в продажба от днес.

Wizz Air е превозила 30 млн. пасажери за 12 месеца

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви нов пътнически рекорд в историята си. През последните 12 месеца авиокомпанията е превозила внушителните над 30 млн. пътници, след като операциите ѝ в Европа нараснаха с 24% в сравнение със същия период на миналата година.

Пет оферти за концесионирането на летище София

След пет удължавания на срока за подаване на оферти днес, 11 април 2019 г. бяха отворени заявленията за участие в процедурата за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на обект „Гражданско летище за обществено ползване София“ – публична държавна собственост. Това съобщиха от транспортното ведомство.

Меню