Стартира учението на военно-транспортната авиация ETAP-C 18-2

145 прочитания

От 16 до 26 април 2018 г. на летище Пловдив се провежда летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация” 18-2 (ETAP-C 18-2), което е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това съобщиха от ВВС.

В учението участват военно-транспортни самолети С-27J Spartan от състава на ВВС на България, Литва и Румъния и С-130E Hercules от състава на полските ВВС.

Европейският курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военнотранспортната авиация ще се проведе на летищата в Пловдив и Безмер, в авиационния полигон на Военновъздушните сили – Елена, както и на летищата край Чешнегирово и Черногорово.

По време на ETAP-C 18-2 ще се отработват полети по маршрут на малка и пределно малка височина; десантиране от въздуха; тренировъчни заходи за симулирано хвърляне на товари; преодоляване на противовъздушна отбрана, включващо наземни средства и изтребители; тактически заходи за кацане; кацане и излитане на грунтова полоса; за изтребителната авиация – тактически прехвати, а за зенитно-ракетни войски – занитно-ракетно прикритие на обекти.

Основни цели на участието на българските ВВС ще бъдат постигане на по-висока оперативна съвместимост за участие в многонационални операции със страни – съюзници, както и повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка за изпълнение на транспортни задачи. За летателния състав от изтребителната авиация – усъвършенстване на тактико-специалната и летателната подготовка по изпълнение на прехват на транспорти самолети. За зенитно ракетни войски – усъвършенстване на теоретичната и тактико-специалната подготовка за работа по ниско летящи, малоскоростни цели, а за ръководители на полети „Контрол” и ръководители на полети „Бойно управление” – за ръководство, насочване и управление на нисколетящи, малоскоростни цели.

Свързани теми

Предишна публикация
Морските летища очакват стабилен ръст през 2018 г.
Следваща публикация
Министър Каракачанов: Реалностите изискват да се възстанови ВВВУ
145 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Су-25 в България – Началото

В средата на 80-те години бойната авиация на България се развива много динамично, като модернизацията…

Провали се поръчка за поддръжката на Bell 206

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, които са на въоръжение в българските ВВС, се провали. Тя е била прекратена със заповед на военният министър от 2 май 2018 г.

Стартираха анализите във формированията на ВВС

Днес, 10 януари 2018 г., се проведе анализът на дейността през изминалата 2017 г. във Военновъздушна учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” – Долна Митрополия с участието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщиха от ВВС.

Министърът на отбраната върна беларусците за нови преговори за ремонта на Су-25

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов отмени своята заповед, с която избра беларуската компания „558-ми авиоремонтен завод“ за изпълнител на поръчката за ремонт на щурмовиците Су-25 и върна процедурите за нов кръг от преговори.

Меню