Пентагонът започна да приема отново F-35

22 прочитания

Пентагонът започна да приема отново многоцелеви изтребители F-35, след като се споразумя с производителя Lockheed Martin за това как да бъдат ремонтирани самолети, които са получени с производствени дефекти. Това съобщава Reuters.

Точните условия на споразумението не се съобщават, но общата цена на ремонта на самолетите ще бъде $119 млн.

На 29 март 2018 г. Пентагонът спря да приема произведените F-35, след като не бе постигнато споразумение за това, кой ще ремонтира изтребителите, които са с производствени дефекти, водещи до поява на корозия.

Ремонтът ще бъде извършен при повечето засегнати самолети в рамките на две години.

Проблемът с корозията е бил открит през миналата есен по време на рутинен преглед на F-35A в авиобаза Хил, Юта. По време на него е открита „корозия, която надхвърля стандартите”. Според Пентагона, цитирана от Reuters, проблемът се е състоял в липсата на подходящо покритие на крепежния елемент, който закрепва композитния панел за алуминиевия корпус на изтребителя. Според американското военно ведомство, този проблем не засяга непосредствено безопасността на полетите и е по вина на Lockheed Martin.

Това е поредната криза около F-35 в последните месеци. В края на февруари шефът на общия програмен офис за F-35 в Пентагона, вицеадмирал Мат Уинтър, подложи производителя на изтребителя Lockheed Martin на тежка критика по отношение действията на компанията в последните месеци и обобщи. Вицеадмиралът заяви, че самолетът страда от много производствени дефекти, скъпа поддръжка и липсата на добър диалог с производителя.

Свързани теми

Предишна публикация
Полетя вторият прототип на МС-21
Следваща публикация
Вътрешни проблеми в Embraer забавят обединението с Boeing
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

САЩ заплашиха Турция, че покупката на С-400 ще доведе до последици в програмата F-35

Помощник-държавният секретар за Европа и Евразия Уес Мичъл е заявил, че покупката от Турция на руския зенитно-ракетен комплекс С-400, може да докара последици в програмата F-35. Това изказване е направено на 18 април 2018 г., по време на изслушване в Конгреса във връзка с американо-турските отношения.

САЩ са обещали задълбочен технологичен трансфер за японския F-3

Съединените щати са обещали по-задълбочен технологичен трансфер около разработвания от Япония изтребител от следващо поколение F-3. Това съобщава местният вестник Yomiuri Shimbun, цитиращ собствени източници от японското правителство.

Полша очаква да намали цена на F-35

Полша очаква сериозно да свали цената на изтребителите F-35, които смята да купи. Това заяви министърът на отбраната на страната Мариуш Блашчак.

Меню