Вътрешни проблеми в Embraer забавят обединението с Boeing

11 прочитания

Сериозни трудности в реорганизацията на бразилската самолетостроителна компания Embraer, забавя създаването на обединение за производство на регионални джетове с Boeing. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Преди повече от месец стана ясно, че Embraer и Boeing водят сериозни разговори за създаване на нова компания, в която и двете фирми да имат дял, която ще поеме производството на регионалните джетове на Embraer.

В новата компания няма да се включва военното производство на Embraer, както вероятно и отдела за производство на бизнес самолети. Бразилското правителство, което има „златна акция” в Embraer, даде благословията си за подобна сделка.

В момента, обаче Embraer търси най-точната формула за разделяне на компанията, която има хиляди служители, които често се местят между различните отдели, в зависимост от това, къде са нужни те.

Boeing и Embraer не са дали коментари по същество за Reuters.

Отделянето на военното производство на Embraer е било изискване на бразилското правителство, за да се осигури независимостта му от Boeing. Оригиналното предложение на американската компания бе да купи контролния пакет акции в Embraer, но бразилското правителство блокира сделката.

Основната трудност, с която се сблъсква Embraer, е изграждането на достатъчно стабилна компания, която да поеме военния бизнес. Прозводството на регионални пътнически самолети е практически основен източник на печалба за компанията, а военният отдел едва успява да покрие разходите си .

Производството на бизнесджетове в момента пък е на загуба и неговата съдба е неясна. Възможно е да влезе в новата компания, но за сега няма изгледи това да стане факт.

Свързани теми

Предишна публикация
Пентагонът започна да приема отново F-35
Следваща публикация
Гигантските сделки на Airbus и Boeing с Иран се провалиха
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Flydubai поръчва 175 броя Boeing 737 Max

Flydubai поръчва 175 броя Boeing 737 Max, като си запазва и правата да купи още 50 машини от същия тип. Сделката бе обявена на авиационното изложение в Дубай и каталожната ѝ стойност достига $27 млрд.

F-15EX изпълни първи полет

Многоцелевият изтребител Boeing F-15EX изпълни своя първи полет вчера, 2 февруари 2021 г. Очаква се…
Меню