Новото търсене на MH370 приключи неуспешно

11 прочитания

Новото издирване на изчезналия полет MH370 на Malaysia Airlines приключи без да бъдат намерени останките на малайзийския Boeing 777-200ER. Това съобщава Flightglobal.

Компанията Ocean Infinity, която се зае през януари 2018 г. да издирва изчезналият авиолайнер, е заявила, че е приключила операциите си на 29 май 2018 г., без да намери следи от малайзийския Boeing 777.

В рамките на операцията са били претърсени 112 000 km² от океанското дъно на южните части на Индийския океан. Първоначално е било планирано да се проучат едва 25 000 km², но работата с дистанционно управляемите подводни апарати е вървяла много по-бързо от очакваното, което е позволило претърсената зона да се увеличи значително.

Операцията, която продължи около четири месеца, успя да претърси зона, колкото претърсената от предишното издирване, което продължи две години и половина. То струваше близо $160 млн. и бе финансирано от правителствата на Малайзия, Австралия и Китай.

Малайзийският министър-председател Мохатир Мохамед е заявил, че страната му би финансирала ново издирване, ако се появят нови доказателства за евентуалното местоположение на самолета.

Ocean Infinity бе сключила договор с Малайзия, в рамките на който, компанията щеше да получи възнаграждение само в случай, че открие останките.

Полет MH370 трябваше да бъде извършен между Куала Лумпур и Пекин на 8 март 2014 г. Вместо в да се приземи в китайската столица, изчезналия Boeing 777-200ER с 239 човека на борда му, се разбива някъде в южните части на Индийския океан.

В последните години по бреговете на Индийския океан бяха намерени значителен брой останки от изчезналия Boeing 777, но все още не е ясно къде точно се е разбил самолета.

Свързани теми

Предишна публикация
Румъния влага €124 млн. в модернизация на IAR-99
Следваща публикация
HNA Group поръчва 300 пътнически самолети китайско производство
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Hürkuş-B се разби в Турция

Турбовитлов учебно-тренировъчен самолет TAI Hürkuş-B се разби в Турция. Екипажът се е катапултирал успешно. Това…

Министър Каракачанов: „Загуба на рефлекси” е причинила катастрофата с Ми-17

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов даде разтегливата трактовка, че „загуба на рефлекси” е основната причина за катастрофата с Ми-17 борд 417 от 11 юни 2018 г. При инцидента загинаха двама авиатори, а трети беше ранен.

Катастрофа със Суперджет 100 при аварийно кацане в Москва (обновена)

Пътнически самолет Сухой Суперджет 100 катастрофира днес, 5 май 2019 г., по време на аварийно кацане на московското летище Шереметиево. По последни данни, загинали са 41 души от намиращите се на борда 78. Работи се по версия, че самолетът е поразен от мълния.

Меню