Новото търсене на MH370 приключи неуспешно

14 прочитания

Новото издирване на изчезналия полет MH370 на Malaysia Airlines приключи без да бъдат намерени останките на малайзийския Boeing 777-200ER. Това съобщава Flightglobal.

Компанията Ocean Infinity, която се зае през януари 2018 г. да издирва изчезналият авиолайнер, е заявила, че е приключила операциите си на 29 май 2018 г., без да намери следи от малайзийския Boeing 777.

В рамките на операцията са били претърсени 112 000 km² от океанското дъно на южните части на Индийския океан. Първоначално е било планирано да се проучат едва 25 000 km², но работата с дистанционно управляемите подводни апарати е вървяла много по-бързо от очакваното, което е позволило претърсената зона да се увеличи значително.

Операцията, която продължи около четири месеца, успя да претърси зона, колкото претърсената от предишното издирване, което продължи две години и половина. То струваше близо $160 млн. и бе финансирано от правителствата на Малайзия, Австралия и Китай.

Малайзийският министър-председател Мохатир Мохамед е заявил, че страната му би финансирала ново издирване, ако се появят нови доказателства за евентуалното местоположение на самолета.

Ocean Infinity бе сключила договор с Малайзия, в рамките на който, компанията щеше да получи възнаграждение само в случай, че открие останките.

Полет MH370 трябваше да бъде извършен между Куала Лумпур и Пекин на 8 март 2014 г. Вместо в да се приземи в китайската столица, изчезналия Boeing 777-200ER с 239 човека на борда му, се разбива някъде в южните части на Индийския океан.

В последните години по бреговете на Индийския океан бяха намерени значителен брой останки от изчезналия Boeing 777, но все още не е ясно къде точно се е разбил самолета.

Свързани теми

Предишна публикация
Румъния влага €124 млн. в модернизация на IAR-99
Следваща публикация
HNA Group поръчва 300 пътнически самолети китайско производство
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Инцидент с C-27J Spartan от състава на ВВС (обновена)

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на българските ВВС е претърпял инцидент на земята по време на тренировъчни полети от авиобаза Граф Игнатиево днес, 19 януари 2018 г. Няма пострадали. Това съобщават от ВВС

Меню