Бизнесджет катастрофира в Иран

17 прочитания

Турски бизнесджет Challenger 604 e катастрофирал днес, 11 март 2018 г., в централната част на Иран. При инцидента са загинали всички 11 души, които са се намирали на борда.

Самолетът с регистрация TC-TRB е излетял от летището в Шарджа, Обединените арабски емирства, в 13,11 часа местно време. Машината е трябвало да се приземи в Истанбул. По-голямата част от полета е преминала на крейсерска височина от 11 000 m.

Около час и половина след излитането, докато самолетът е над Иран, внезапно се изкачва на височина от 11 500 m и веднага след това влиза в стръмно снижаване.


Машината се е разбила край град Шахрекорд, който се намира на около 370 km южно от иранската столица Техеран. Иранските власти са съобщили, че няма изгледи да има оцелели сред тричленният екипаж и осемте пасажери.

Ирански медии, цитиращи очевидци, твърдят, че самолетът е горял още във въздуха, но за сега не се съобщават съществени подробности за инцидента.

Според турски медии, катастрофиралият самолет е бил собственост Başaran Holding и е превозвал Мина Басран – наследница на холдинга, която се е връщала от моминско парти в Дубай.
Катастрофиралият самолет е бил произведен през 2001 г. и е имал сериен номер 5494.

Свързани теми

Предишна публикация
Q400 катастрофира в Непал
Следваща публикация
По-високите вносни мита няма да oскъпят значително продукцията на Boeing
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Заместник-министър Запрянов определи действията на екипажа на вертолета Cougar, като правилни

Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов определи действията на екипажа на вертолета Cougar, който вчера, 21 август 2018 г., мина през далекопровод, като правилни. Това заяви той днес пред bTV.

Boeing 737 загуби част от обшивката на двигателя си в полет

Boeing 737 на американската авиокомпания Southwest Airlines загуби част от обшивката на двигателя си в полет, а парчета от него разхерметизираха самолета, което доведе до смъртта на един от пасажерите. Инцидентът е станал днес, 17 април 2018 г.

Възобновяват подводното търсене на полет MH370

Правителството на Малайзия е сключило споразумение с компанията Ocean Infinity за ново подводно издирване на останките на полет MH370. Рестартирането на търсенето на изчезналия Boeing 777 бе обявено от австралийския министър на транспорта Дарън Честър.

Меню