Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е човешка грешка

47 прочитания

Грешка на екипажа е причината за инцидента с военния транспортен самолет C-27J Spartan, която стана на 19 януари 2018 г. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов. Инцидентът стана по време на учебен полет от авиобаза Граф Игнатиево.

„Да, човешка грешка е„, заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Министърът обясни, че в момента на инцидента е бил обучаван вторият пилот, за да може да изпълнява функциите на първи пилот.

„Мнението е, че е подадена повече газ, макар че скоростта е била малка„, обясни военният министър и допълни, че пилотът няма да бъда наказан.

„Може ли един човек, който не е обучаван за първи пилот и го обучаваш, да го накажеш за това, че сбъркал? Ами, сбъркал е“, аргументира се той.

Във връзка със техническото състояние на самолетите Spartan, Каракачанов обясни:

„Ние имаме три, но само този летеше. Докато се ремонтира този „Спартан“, ще се вземат части от него и ще се сложат на друг, за да лети другият“.

Министърът обаче не е посочил кога може да се очаква подписване на договор за техническа поддръжка за самолетите C-27J.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair започва да лети от София до йорданския град Акаба
Следваща публикация
Отново ще се направи опит за възстановяване на ВВВУ
47 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

C-27J изпълни донорска задача

В изпълнение на заповеди на началника на отбраната генерал Андрей Боцев и командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков днес, 7 август 2018 г., сутринта самолет C-27J Spartan е изпълнил донорска задача. Това съобщават от ВВС.

Режимът MCAS в управлението на катастрофиралия 737 Max е бил изключен, но се е задействал отново

Режимът MCAS в системата за управление на катастрофиралия етиопски Boeing 737 Max е бил изключен от екипажа, но след това се е задействал отново по неясни причини и е насочил самолетът към земята. Това са заявили за Reuters източници запознати с хода на разследването.

Правителството даде мандат на Каракачанов да подпише за F-16

Министерски съвет прие доклад за преговорите по покупката на осем F-16C/D Block 70 и даде мандат за подписването на четири договора свързани с придобиването на изтребителите, които ще са на обща стойност $1,256 млрд. (2,2 млрд. лева). Това стана на правителствено заседание проведено днес, 10 юли 2019 г.

Меню