Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е човешка грешка

47 прочитания

Грешка на екипажа е причината за инцидента с военния транспортен самолет C-27J Spartan, която стана на 19 януари 2018 г. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов. Инцидентът стана по време на учебен полет от авиобаза Граф Игнатиево.

„Да, човешка грешка е„, заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Министърът обясни, че в момента на инцидента е бил обучаван вторият пилот, за да може да изпълнява функциите на първи пилот.

„Мнението е, че е подадена повече газ, макар че скоростта е била малка„, обясни военният министър и допълни, че пилотът няма да бъда наказан.

„Може ли един човек, който не е обучаван за първи пилот и го обучаваш, да го накажеш за това, че сбъркал? Ами, сбъркал е“, аргументира се той.

Във връзка със техническото състояние на самолетите Spartan, Каракачанов обясни:

„Ние имаме три, но само този летеше. Докато се ремонтира този „Спартан“, ще се вземат части от него и ще се сложат на друг, за да лети другият“.

Министърът обаче не е посочил кога може да се очаква подписване на договор за техническа поддръжка за самолетите C-27J.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair започва да лети от София до йорданския град Акаба
Следваща публикация
Отново ще се направи опит за възстановяване на ВВВУ
47 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Проведе се българо-румънска летателна тренировка

Двойка МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево и МиГ-21 LanceR от състава авиобаза Михаил Когълничано на румънските ВВС изпълниха всички процедури и осъществиха успешно мисията по „ер полисинг” чрез приемането на предаването на самолет, преминаващ нерегламентирано през въздушното пространство на двете страни.

Авиокаст: Епизод 16

Продължение на темата за HEMS – Helicopter Emergency Medical Services в България. Какви бяха и…

Бизнесджет катастрофира в Иран

Турски бизнесджет Challenger 604 e катастрофирал днес, 11 март 2018 г., в централната част на Иран. При инцидента са загинали всички 11 души, които са се намирали на борда.

Министър Каракачанов: Цените на F-16 не ни удовлетворяват, преговорите продължават

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че част от ценовите предложения свързани с покупката на изтребителите F-16 не удовлетворяват българската страна, преговорите продължавали, но на масата стояли всички възможни опции, включително прекратяване на проекта и преговори с други. Това каза той днес, 14 май 2019 г., в ефира на БНР.

Министър Каракачанов търси пакетна покупка на изтребители и наземни радари

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ще търси да купи в пакет наземни радари и многоцелеви изтребители. Това каза той днес, 10 май 2018 г., след заседание на Комисията по отбрана в Народното събрание.

Меню