Airbus има близо 100 A320neo за които чака двигатели

44 прочитания

До края на юни европейският самолетостроител Airbus ще произведе около 100 броя самолети от семейството A320neo, за които няма двигатели. Това е заявил Гиьом Фури, президент на Airbus Commercial Aircraft, цитиран от Aviation Week.

„Това е доста уникална ситуация. Имаме индустриална криза, която трябва да менажираме. Ситуацията не е никак добра и се опитваме да комуникираме с клиентите си по най-добрия възможен начин”, заявява Фури.

Airbus е взела решение да продължи да произвежда A320neo с нормален темп, въпреки че няма двигатели за всички самолети. Планът на компанията е във втората половина на годината да се навакса и да бъдат завършени и доставени всички построени до момента машини.

Фури очаква повечето от 100-те самолета без двигатели да бъдат доставени до края на годината, а Airbus да изпълни плана си за доставка на над 800 пътнически самолета в рамките на 2018 г.
Президентът на Airbus Commercial Aircraft обаче е заявил, че компанията му е предприела най-безболезнения път, но въпреки това сътресенията са сериозни и производствената система е напрегната до краен предел.

През февруари 2018 г. Airbus спря да приема Pratt & Whitney PW1100G, заради производствени проблеми с двигателя, свързани с дефекти в уплътненията на задната част на степента на високо налягане. Двигателостроителят бе преминал към нова система за производство, но след няколко спирания на мотори в полет, се принуди да се върне към старата система. Доставките на двигатели бе възстановена едва през май.

CFM International също изпитва трудности в навременната доставка на CFM Leap-1A, но там проблемите са значително по-леки. Фури е заявил, че и двете компании за сега изпълняват ангажиментите си около нормализирането на темпа на доставки.

Фури е казал още, че има усещане, че пазарът може да поеме значително по-висок темп на производство на тяснофюзелажните самолети и компанията му проучва възможността да сглобява 70 до 75 броя месечно. Двигателостроителите обаче са заявили, че имат трудности и при сегашното увеличаване на темпа, който трябва да достигне до 60 самолета A320 месечно догодина.

Фури е обяснил, че очаква по-умерен ръст в производството, което трябва да достигне 63 самолета месечно след 2020 г., а всички други увеличения трябва да стават за сметка на сериозно подобряване в автоматизацията на сглобяването на самолетите от фамилията A320.

Свързани теми

Предишна публикация
Детайли по украинската сделка с Airbus Helicopters
Следваща публикация
Великобритания получи първите си F-35B
44 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Emirates получи 100-ния си A380

Emirates получиха своя 100-тен двупалубен авиолайнер Airbus A380 на специална церемония в Хамбург, която се проведе днес, 3 ноември 2017 г.

Airbus атакува неродилия се още модел на Boeing

Европейският самолетостроител Airbus атакува все още непоявилия се средно голям модел на Boeing с агресивна ценова политика и наличните си модели, с надеждата да не се остави пазар за новата машина. Това съобщава Reuters.

IAG се оплака от високата цена на A380

Авиационният холдинг International Airlines Group (IAG) се оплака, че цената за придобиване на Airbus A380 е твърде висока и това обезсмисля всякакви планове за придобиването на допълнителни машини от този тип. Това е заявил изпълнителният директор на холдинга Уили Уелш.

Boeing с влошени резултати в резултат на кризата със 737 Max

Американският самолетостроител Boeing показва влошени резултати в резултат на кризата с най-продавания им модел 737 Max. За първите четири месеца на 2019 г. са доставени с 24% по-малко самолети в сравнения със същия период през миналата година. Това съобщава Reuters.

Emirates обмислят отказ от още A380, което ще бъде фактически край на програмата

Дубайската авиокомпания Emirates сериозно разсъждава над това да замени поръчката си за A380 с поръчка за по-малкия A350. Ако това стане факт, то е много вероятно Airbus да спре производството на типа. Това съобщават източници на Reuters.

Меню