Airbus има близо 100 A320neo за които чака двигатели

44 прочитания

До края на юни европейският самолетостроител Airbus ще произведе около 100 броя самолети от семейството A320neo, за които няма двигатели. Това е заявил Гиьом Фури, президент на Airbus Commercial Aircraft, цитиран от Aviation Week.

„Това е доста уникална ситуация. Имаме индустриална криза, която трябва да менажираме. Ситуацията не е никак добра и се опитваме да комуникираме с клиентите си по най-добрия възможен начин”, заявява Фури.

Airbus е взела решение да продължи да произвежда A320neo с нормален темп, въпреки че няма двигатели за всички самолети. Планът на компанията е във втората половина на годината да се навакса и да бъдат завършени и доставени всички построени до момента машини.

Фури очаква повечето от 100-те самолета без двигатели да бъдат доставени до края на годината, а Airbus да изпълни плана си за доставка на над 800 пътнически самолета в рамките на 2018 г.
Президентът на Airbus Commercial Aircraft обаче е заявил, че компанията му е предприела най-безболезнения път, но въпреки това сътресенията са сериозни и производствената система е напрегната до краен предел.

През февруари 2018 г. Airbus спря да приема Pratt & Whitney PW1100G, заради производствени проблеми с двигателя, свързани с дефекти в уплътненията на задната част на степента на високо налягане. Двигателостроителят бе преминал към нова система за производство, но след няколко спирания на мотори в полет, се принуди да се върне към старата система. Доставките на двигатели бе възстановена едва през май.

CFM International също изпитва трудности в навременната доставка на CFM Leap-1A, но там проблемите са значително по-леки. Фури е заявил, че и двете компании за сега изпълняват ангажиментите си около нормализирането на темпа на доставки.

Фури е казал още, че има усещане, че пазарът може да поеме значително по-висок темп на производство на тяснофюзелажните самолети и компанията му проучва възможността да сглобява 70 до 75 броя месечно. Двигателостроителите обаче са заявили, че имат трудности и при сегашното увеличаване на темпа, който трябва да достигне до 60 самолета A320 месечно догодина.

Фури е обяснил, че очаква по-умерен ръст в производството, което трябва да достигне 63 самолета месечно след 2020 г., а всички други увеличения трябва да стават за сметка на сериозно подобряване в автоматизацията на сглобяването на самолетите от фамилията A320.

Свързани теми

Предишна публикация
Детайли по украинската сделка с Airbus Helicopters
Следваща публикация
Великобритания получи първите си F-35B
44 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus атакува неродилия се още модел на Boeing

Европейският самолетостроител Airbus атакува все още непоявилия се средно голям модел на Boeing с агресивна ценова политика и наличните си модели, с надеждата да не се остави пазар за новата машина. Това съобщава Reuters.

Гигантските сделки на Airbus и Boeing с Иран се провалиха

Многомилиардните сделки за продажба на пътнически самолети в Иран, които Airbus и Boeing се надяваха да реализират, са практически провалени. Това стана след като американският президент Доналд Тръмп се оттегли от ядреното споразумение с Иран и фактически отново въведе икономически санкции.

Qantas призова Airbus и Boeing за създаване на авиолайнер със свръхголяма далечина на полет

Изпълнителният директор на австралийската авиокомпания Qantas Алън Джойс призова производителите Airbus и Boeing да създадат пътнически самолет със свръхголяма далечина на полет, който да позволи изпълняването на директни полети от Австралия до Европа и Източното крайбрежие на САЩ.

Клиентите на A400M се съгласиха да приемат самолети с по-ниски от заявените характеристики

Седемте основни клиенти на военно-транспортния самолет A400M са постигнали споразумение с производителя Airbus, в рамките на което се отваря възможност за отпадане на много от високотехнологичните способности на самолета. Това съобщава Reuters.

Delta Air Lines получи първия си Airbus A220

Delta Air Lines получи своя първи Airbus A220. Това стана вчера, 26 октомври 2018 г., с което приключва сагата около доставката на типа за Северноамериканския авиопревозвач.

Меню