Airbus загатна за нова версия на A321neo

602 прочитания

Новият главен продавач на Airbus Кристиян Шерар намеква, че в момента компанията му започва да продава вариант на A321neo с още по-голяма далечина на полет. Това казва той пред Reuters.

Шерар, който зае поста през септември миналата година, споделя пред Reuters, че компанията му вижда все по-голямо търсене на тяснофизелажни самолети с капацитет 200 места и сериозна далечина на полета, които се използват по маршрути, по които по-рано са летели широкофюзелажни машини.

„Ние продаваме A321neo е по-голяма далечина на полет (A321LR). Хората ни казват, че това е страхотно, но искат машината да лети още по-далеч. Така ние гледаме да дадем максималната възможна далечина на полет, който може да вземем от този модел и питаме клиентите си, колко искат да купят от него”, споделя Шерар пред Reuters.

Това е сериозна индикация, че Airbus сериозно работят върху A321neo с още по-голяма далечина на полета и явно вече събират неформални поръчки за модела.

Още през февруари, Reuters съобщи, че Airbus събират неофициални поръчки за модела, който е известен като A321XLR.

Агенцията тогава съобщи, че A321XLR ще е развитие на A321LR (на снимката), който получи типова сертификация през октомври 2018 г. Новият модел ще има максимална излетна маса от 101 тона (97 при A321LR и 93,5 при A321neo), което ще даде и максимална далечина на полет от порядъка на 8300 km. Фюзелажът на A321XLR ще е същия, като при A321neo.

Reuters съобщава, че Airbus вече има сигурни клиенти за новия модел, но все още няма решение кога официално да бъде обявен старта на програмата.

Шерар е коментирал и ситуацията с 737 Max. Според него, Boeing бързо ще се отърси от този епизод и ще продължи напред, но компанията му се притеснява от прекомерно затягане на регулациите, в резултат на тази криза.

Шерар коментира и че Airbus седи твърдо зад плана за повишаване на темпа на производство на семейството A320 от 57 на 63 самолета месечно от следващата година. Главният продавач на

Airbus е отбеляза, че има пазар и за повече от 63 самолета месечно, но не е сигурен дали подизпълнители на Airbus могат да се справят с този темп в момента.

Шешар е отбелязал и че има вяра в модела A330neo, въпреки слабите му продажби в момента и е заявил, че според него, след година няма да има никакви съмнения, че моделът е на точното място в точното време.

Той е споделил и че Airbus определено работят върху това какво ще замести A320neo, но е все още много рано да се говори по този проект.

Свързани теми

Предишна публикация
САЩ ще предоставят три UH-60 на Албания
Следваща публикация
B-1B не лети вече трета седмица
602 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Полетите с Boeing 737 Max спряха почти навсякъде

Операциите с Boeing 737 Max спряха почти навсякъде по света, след като днес, 12 март 2019 г., голям брой оператори и авиационни администрации забраниха търговските полети с типа, до второ нареждане.

Програмата F-35 страда от забавена доставка на части

Многомилиардната програма F-35 страда от сериозни забавяния в доставката на части, като ситуацията допълнително се усложнява от американското решение за изхвърлянето на Турция от проекта. Това съобщава Bloomberg.

Emirates получи 100-ния си A380

Emirates получиха своя 100-тен двупалубен авиолайнер Airbus A380 на специална церемония в Хамбург, която се проведе днес, 3 ноември 2017 г.

Меню