Транспортният министър награди участници в спасителната акция при катастрофата на Ми-17

18 прочитания

Министърът на транспорта Ивайло Московски награди служителите на летище Пловдив Георги Ташев и Кирил Иванов, за бързата реакция при участието им в спасителната операция на екипажа на военния вертолет Ми-17, който катастрофира на 11 юни 2018 г. в района на пловдивското летище. Това съобщават от транспортното ведомство.

Отличие получи и изпълнителният директор на летище Пловдив Христо Щерионов за проявения професионализъм и отличната организация на действие при възникналия инцидент.

Министър Ивайло Московски заяви, че е изключително горд да работи заедно с такива доблестни хора, които независимо от риска, са действали навременно и адекватно при тази ситуация.

Въпреки, че първоначално бе съобщено, че оцелелият борден техник офицерски кандидат Алексей Каменов е напуснал разбилата се машина сам, но се оказва, че за това са му помогнали двама служители на летище Пловдив, които са се оказали първи на мястото на инцидента и с риск за собствения си живот са влезли във вертолета. Двамата са се опитали да спасят и пилотите, но те са били загинали на място.

Свързани теми

Предишна публикация
Две фирми искат да поддържат българските L-39
Следваща публикация
Бъдещият концесионер на летище София ще трябва да вложи €600 млн.
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО призна, че има грешки в документацията за ремонта на Ми-17 и Ми-24

Министерство на отбраната обяви, че в спецификацията за ремонта на вертолетите Ми-17 и Ми-24 са допуснати технически грешки, които подлежат на изчистване. Това съобщиха днес, 1 август 2018 г., от военното ведомство.

Малък самолет аварира край Русе

Лек самолет е аварирал при опит за кацане на площадка до русенското село Бъзън. При инцидента са пострадали двамата намиращи се на борда му, но те са без опасност за живота.

Индонезийските власти отстраниха техническия директор на Lion Air

Индонезийският транспортен министър Буди Каря Сумади е наредил временното отстраняване на техническия директор на нискотарифната авиокомпания Lion Air. Това става два дни, след катастрофата на Boeing 737 на превозвача, при която загинаха 189 души.

Меню