Първите серийни Су-57 ще бъдат получени през 2019 г.

20 прочитания

Първите серийни изтребители от следващо поколение Су-57 ще бъдат получени в руските ВКС през 2019 г. Това е заявил руският заместник-министър на отбраната Алексей Криворчуко, цитиран от ТАСС.

„Вече има сключен договор за 12 машини и в близко време и в съответствие с договора, ще започне тяхната доставка”, обяснява Криворчуко и уточнява, че първите от тези изтребители ще бъдат доставени през 2019 г.

Заместник-министърът на отбраната е казал още, че авиационният завод в Комсомолск на Амур извършва задачите си по проекта Су-57 без забавяния.

„Предприятието се справя прекрасно с работата”, казва Криворчуко и добавя, че паралелно вървят и изпитанията на Су-57 с двигателя от т.нар „втори етап”.

Заместник-министърът на отбраната добавя и че се чака договор за още два Су-57, които ще бъдат използвани за изпитания и подобрения, включително и с използването на бойния опит от Сирия.

Още през 2015 г. руското МО заяви, че до 2020 г. няма да бъдат поръчани първоначално планираните 60 изтребителя Су-57, а само 12 бройки. Не е ясно, кога е бил сключен договора за това, но видимо ще бъда спазен срокът за приемане на въоръжение на първите серийни самолети, който преди три години бе заложен за 2019 г.

Свързани теми

Предишна публикация
Тръмп е гарантирал доставките на F-35 за Турция
Следваща публикация
Две фирми искат да поддържат българските L-39
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Белгия отложи избора на нов изтребител

Белгийското правителство обяви, че отлага избора на нов боен самолет за октомври 2018 г. и освен трите налични алтернативи ще разгледа и възможността да удължи ресурса на наличните F-16 MLU.

Първи полети с F-35 от палубата на HMS Queen Elizabeth

Първите полети с изтребителя със скъсено излитане и вертикално кацане F-35B от палубата на новия британски самолетоносач HMS Queen Elizabeth станаха факт. Събитието е станало на 25 септември 2018 г., но за него бе съобщено едва късно снощи.

Турски медии спекулират с покупката на Су-57

Турският вестник Yeni Şafak съобщава, че страната може да се ориентира към руския изтребител от следващо поколение Су-57, ако САЩ наистина наложат ембарго върху доставките на F-35. Новината бе разпространена в неделя, 27 май 2018 г.

Прототипът на Ил-112В е получил двигатели

Прототипът на новия руски военно-транспортен самолет Ил-112В вече е с монтирани двигатели. Това се вижда от фотографии направени във Воронежкия самолетостроителен завод ВАСО, по време на визитата на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Меню