Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще премества работни места ако стачките в Ryanair продължават

6 прочитания

На фона на опасността от разширяващи се стачки за Ryanair, изпълнителният директор на компанията Майкъл О’Лиъри заяви, че е готов да премества работни места, ако финансовите показатели на нискотарифната авиокомпания се влошат.

През миналия декември най-големия авиопревозвач в Европа се реши на това, да признае синдикалните сдружения сред служителите си, в опит да намали напрежението сред пилотския и кабинен състав.

Това, обаче не решава генералните проблеми в Ryanair и този понеделник пилотския състав на компанията в Германия гласува за стартиране на стачни действия. Миналата седмица скачка имаше сред пилотите в Ирландия. В допълнение стачни действия проведе и кабинния състав в Италия, Испания, Португалия и Белгия.

Пилотите в Холандия също заплашиха, че ще започнат скачки, ако ръководството на авиокомпанията не започне да действа по-категорично за решаването на трудовите им проблеми.

Ryanair има 86 бази в 37 страни и през миналата година е превозила 130 млн. пасажери.

На целия този фон, Майкъл О’Лиъри директно заяви, че е готов да орязва работни места на всеки пазар, ако това се окаже необходимо, като подчерта, че основната цел на компанията му е да формира печалба.

„В момента Ryanair има 20 пазара, където са необходими повече самолети. Практически на всеки пазар, на който присъстваме, имаме нужда от още капацитет, заради търсенето, породено от нашите цени и услуги”, заявява О’Лиъри.

Той продължава да развива тезата си, като обяснява, че ако някой пазар има вредно въздействие за Ryanair, то той е готов да орязва самолети и работни места от едно място и да ги пренася на друго. Като даде пример с Полша, която била много печеливш пазар и имала нужда от още пътнически капацитет.

Пилотите на Ryanair искат по-голяма яснота в системата за повишаване и прехвърляне на други позиции, тъй като смятат, че в момента липсва прозрачност, което води до своеволия от страна на мениджмънта. От своя страна кабинният състав иска по-добри работни условия и нови трудови договори.

„Ако исканията им не противоречат на здравия разум, то ще се споразумеем с тях”, смята изпълнителният директор на Ryanair.

О’Лиъри, обаче подчертава, че ако няма здрав разум в исканията, а основната причина е желания за стачкуване или натиск към ръководството на компанията, то той заплаши, че стачниците фактически ще се окажат без работа, тъй като самолетите им ще бъдат пребазирани.

Свързани теми

Предишна публикация
Embraer E190 се аварира в Мексико
Следваща публикация
F-117 отново бе забелязан да лети в САЩ
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair започна да анулира полети за да се справя с огромните натрупани закъснения

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че ще анулира десетки полети всекидневно в следващите шест седмици за да се справи с хроничните закъснения, които се генерират в последните дни.

Стартира лятното разписание на летище София

От днес, 25 март 2018 г., влиза в сила лятното разписание на летище София с редовните полети до словенската столица Любляна. Те ще се изпълняват три пъти седмично – в понеделник, четвъртък и неделя, от авиокомпанията Adria Airways.

AirAsia преговаря за A321XLR

Малайзийската нискотарифна авиокомпания AirAsia води преговори с Airbus за покупка на новата версия на A321neo с още по-голяма далечина на полета, която в момента е известна, като A321XLR. Това съобщава Reuters, позовавайки е на собствени източници.

Ryanair се размина със стачките по Коледа

Ирландският нискотарифен превозвач Ryanair за сега се разминава с опасността от стачки около коледните празници. Представители на пилотските синдикати в Ирландия и Португалия заявиха вчера, 17 декември 2017 г., че няма да стачкуват на 20 декември, както бе планирано до сега. Това съобщава Reuters.

Стачките в Ryanair показват порочните практики в бранша

Хиляди пътници остана блокирани на редица летища в Европа между 10 и 12 август 2018 г. заради стачката на пилотите на една от най-популярните през последните години нискотарифни авиокомпании – ирландската Ryanair, която е и най-големият авиопревозвач в Европа.

Меню