Embraer E190 се аварира в Мексико

26 прочитания

Пътнически самолет Embraer E190 аварира при излитане от летището на северния мексикански град Дуранго. При инцидента няма загинали.

Машината е изпълнявала полет Дуранго – Мексико сити (AM2431) на местния превозвач Aeromexico. На борда на машината са се намирали 99 пасажери и четиричленен екипаж.

Инцидентът е станал в 15,15 часа местно време на 31 юли 2018 г. Самолетът е започнал да набира скорост по полосата, но излиза от нея и и избухва в пламъци около три минути след спирането си. Екипажът е успял да евакуира всички намиращи се на борда.

Двама пасажери са получили по-сериозни наранявания, а 83-ма са били прегледани с по-леки контузии. 27 човека са били закарани в болници за изследвания, но са били хоспитализирани едва 18.

Според свидетелски показания, машината е получила отказ в двигателя, докато е набирала скорост за излитане, но тази информация не може да се потвърди независимо. Пасажери пък заявяват пред местни медии, че самолетът е бил ударен от светкавица.

Метеорологичната обстановка в момента на излитането е била сложна. Гръмотевична буря е преминавала над Дуранго.

Мексиканските разследващи органи са съобщили, че са открили черните кутии на самолета и те са в добро състояние, като се предполага, че записите ще бъдат свалени от тях успешно.

Инцидентът е станал с XA-GAL със сериен номер 19000173, произведен през май 2008 г. и се оперира от Aeromexico от юни 2014 г. До момента е натрупал около 27 000 часа във въздуха.

Свързани теми

Предишна публикация
Ми-8 катастрофира в Сибир
Следваща публикация
Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще премества работни места ако стачките в Ryanair продължават
26 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Поредното „Мир на душите им” няма да утеши никого

Днес, 26 май 2019 г., стана пореден тежък инцидент със самолет от т.нар. „лека авиация“, при който загинаха двама души. В рамките на два месеца това е третата катастрофа в българската лека авиация, като загиналите са общо осем. 

Обледеняване на Тръбата на Пито е сред непосредствените причини за катастрофата на Ан-148

Обледеняване на сензорите за определяне на приборната скорост на самолета (популярно известни като „Тръба на Пито”) е най-вероятната непосредствена причина за катастрофата на руския Ан-148 край Москва, при която загинаха 71 души. Това съобщава руският разследващ орган МАК.

Японски F-35A изчезна над Тихия океан

Изтребител F-35A от състава на японските ВВС изчезна над Тихия океан по време на тренировъчна задача. Стартирана е операция по търсене и спасяване. Това стана днес, 9 април 2019 г.

Меню