Embraer E190 се аварира в Мексико

26 прочитания

Пътнически самолет Embraer E190 аварира при излитане от летището на северния мексикански град Дуранго. При инцидента няма загинали.

Машината е изпълнявала полет Дуранго – Мексико сити (AM2431) на местния превозвач Aeromexico. На борда на машината са се намирали 99 пасажери и четиричленен екипаж.

Инцидентът е станал в 15,15 часа местно време на 31 юли 2018 г. Самолетът е започнал да набира скорост по полосата, но излиза от нея и и избухва в пламъци около три минути след спирането си. Екипажът е успял да евакуира всички намиращи се на борда.

Двама пасажери са получили по-сериозни наранявания, а 83-ма са били прегледани с по-леки контузии. 27 човека са били закарани в болници за изследвания, но са били хоспитализирани едва 18.

Според свидетелски показания, машината е получила отказ в двигателя, докато е набирала скорост за излитане, но тази информация не може да се потвърди независимо. Пасажери пък заявяват пред местни медии, че самолетът е бил ударен от светкавица.

Метеорологичната обстановка в момента на излитането е била сложна. Гръмотевична буря е преминавала над Дуранго.

Мексиканските разследващи органи са съобщили, че са открили черните кутии на самолета и те са в добро състояние, като се предполага, че записите ще бъдат свалени от тях успешно.

Инцидентът е станал с XA-GAL със сериен номер 19000173, произведен през май 2008 г. и се оперира от Aeromexico от юни 2014 г. До момента е натрупал около 27 000 часа във въздуха.

Свързани теми

Предишна публикация
Ми-8 катастрофира в Сибир
Следваща публикация
Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще премества работни места ако стачките в Ryanair продължават
26 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Все още не могат да открият японския F-35A

Точното място, където е потънал японския изтребител F-35A продължава да остава мистерия, въпреки че той се издирва от Япония и САЩ вече седмица. Това съобщава AP.

Boeing 737 аварира на кацане в Сочи

Пътнически Boeing 737-800 на руската авиокомпания UTAir е аварирал при кацане на летището в Сочи и е излязал от пистата. Инцидентът е станал днес, 1 септември 2018 г., няколко от пасажерите са пострадали, но са без опасност за живота.

Катастрофиралият Boeing 737 Max е имал проблеми със сензорите за измерване на скоростта

Катастрофиралият Boeing 737 Max 8 на индонезийската авиокомпания Lion Air е имал проблеми със сензорите за определяне на приборната скорост (популярно известни като „Тръба на Пито”) в последните си четири полета. Това са съобщили от индонезийските разследващи органи, цитирани от Reuters.

Катастрофа с турски Cougar

Вертолет AS 532U2 Cougar от състава на турската армейска авиация катастрофира днес, 4 март 2021…

Boeing 737 катастрофира в Куба

Пътнически самолет Boeing 737 катастрофира днес, 18 май 2018 г., при излитане от международното летище Хосе Марти в Хавана, Куба. По първоначална информация повечето от намиращите се на борда, 104 пасажери и деветчленен екипаж, са загинали.

Меню