Blue Angels преминават на Super Hornet

29 прочитания

Въздушната демонстрационна група на ВМС на САЩ Blue Angels (Сините ангели) ще премине на F/A-18 Super Hornet от 2021 г. Това съобщават от Пентагона.

Съобщението върви заедно с поръчка на стойност $17 млн. за доработване на 11 броя Super Hornet в конфигурация за въздушни демонстрации. Ще бъдат преработени два двуместни F/A-18F и девет едноместни F/A-18E.

Доработката е свързана с премахването на бордното оръдие M61A2, поставяне на димов генератор, промени по системата за управление, промени в авиониката и пребоядисване на изтребителите в синьо-жълтата окраска на Blue Angels.

ВМС на САЩ обявиха още през 2015 г., че възнамеряват да снабдят Blue Angels с новите Super Hornet, но нямаше бюджет за това. Групата в момента лети на F/A-18C/D, които са с много натрупани часове във въздуха и създават чести технически проблеми.

През тази пролет стана ясно, че Blue Angels ще получат и нов транспортен самолет C-130J на мястото на сега използвания C-130T.

Свързани теми

Предишна публикация
Стачките в Ryanair показват порочните практики в бранша
Следваща публикация
Нов случай на откраднат самолет в САЩ
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Министър Каракачанов иска да разширява на преговорите за нов изтребител с F/A-18

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лансира идеята за разширяване на кръга на потенциалните кандидати за придобиването на нов боен самолет за ВВС, като спомена и американския многоцелев изтребител F/A-18. Военният министър направи изказванията си в интервю броя на „Труд” от днес, 8 ноември 2017 г.

Какво пише и какво не в проекта за нов боен самолет?

На 16 май 2018 г. Министерски съвет (МС) прие проектът за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет”. Той бе внесен в Народното събрание (НС), където трябва да мине през одобрението на комисиите по отбрана и финанси, а след това ще бъде гласуван в пленарна зала.
Както пише в проекта и какво липсва в него?

Boeing ще създаде MQ-25

Компанията Boeing е натоварена с поръчката да създаде безпилотен палубен летящ танкер за нуждите на ВМС на САЩ. Програмата е под името MQ-25.

Меню