Blue Angels преминават на Super Hornet

29 прочитания

Въздушната демонстрационна група на ВМС на САЩ Blue Angels (Сините ангели) ще премине на F/A-18 Super Hornet от 2021 г. Това съобщават от Пентагона.

Съобщението върви заедно с поръчка на стойност $17 млн. за доработване на 11 броя Super Hornet в конфигурация за въздушни демонстрации. Ще бъдат преработени два двуместни F/A-18F и девет едноместни F/A-18E.

Доработката е свързана с премахването на бордното оръдие M61A2, поставяне на димов генератор, промени по системата за управление, промени в авиониката и пребоядисване на изтребителите в синьо-жълтата окраска на Blue Angels.

ВМС на САЩ обявиха още през 2015 г., че възнамеряват да снабдят Blue Angels с новите Super Hornet, но нямаше бюджет за това. Групата в момента лети на F/A-18C/D, които са с много натрупани часове във въздуха и създават чести технически проблеми.

През тази пролет стана ясно, че Blue Angels ще получат и нов транспортен самолет C-130J на мястото на сега използвания C-130T.

Свързани теми

Предишна публикация
Стачките в Ryanair показват порочните практики в бранша
Следваща публикация
Нов случай на откраднат самолет в САЩ
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing ще създаде MQ-25

Компанията Boeing е натоварена с поръчката да създаде безпилотен палубен летящ танкер за нуждите на ВМС на САЩ. Програмата е под името MQ-25.

Министър Каракачанов ще покани Израел за участие в конкурса за нов изтребител

За участие в конкурса за придобиване на нов изтребител ще бъде поканена държавата Израел. Това стана ясно от думите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов казани днес, 19 март 2018 г., по време на празника на 68-а бригада „Специални сили“.

МО изпрати RFP за новия изтребител

Министерство на отбраната е изпратило запитване за даване на оферти (RFP – Request for Proposal) по програмата за придобиване на нов боен самолет за ВВС. Това е станало миналия петък, 29 юни 2018 г. АЕРО научи това от два независими източника.

Финландия тръгна да търси нов изтребител

Финландското правителство пусна запитван за даване на даване на първоначални оферти. Запитването е пуснато до четири страни – САЩ, Великобритания, Франция и Швеция, от които се чакат оферти за пет типа изтребителя.

Меню