Blue Angels преминават на Super Hornet

3 прочитания

Въздушната демонстрационна група на ВМС на САЩ Blue Angels (Сините ангели) ще премине на F/A-18 Super Hornet от 2021 г. Това съобщават от Пентагона.

Съобщението върви заедно с поръчка на стойност $17 млн. за доработване на 11 броя Super Hornet в конфигурация за въздушни демонстрации. Ще бъдат преработени два двуместни F/A-18F и девет едноместни F/A-18E.

Доработката е свързана с премахването на бордното оръдие M61A2, поставяне на димов генератор, промени по системата за управление, промени в авиониката и пребоядисване на изтребителите в синьо-жълтата окраска на Blue Angels.

ВМС на САЩ обявиха още през 2015 г., че възнамеряват да снабдят Blue Angels с новите Super Hornet, но нямаше бюджет за това. Групата в момента лети на F/A-18C/D, които са с много натрупани часове във въздуха и създават чести технически проблеми.

През тази пролет стана ясно, че Blue Angels ще получат и нов транспортен самолет C-130J на мястото на сега използвания C-130T.

Свързани теми

Предишна публикация
Доставките на F-35 за Турция са блокирани
Следваща публикация
A321LR изпълни първия си полет
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Кувейт ще финализира сделката за Super Hornet

Кувейтското правителство е информирало САЩ, че има готовност да финализира сделката за придобиване на многоцелеви изтребители F/A-18E/F Super Hornets. Това съобщава местният вестник Al Rai.

9 прочитания

Шефът на Пентагона поиска процента боеготова бойна техника във ВВС и ВМС да достигне 80

Секретарят (министърът) по отбраната на САЩ Джим Матис е заповядал процентът боеготова бойна авиационна техника да достигне 80, до края на септември 2019 г. Това съобщава Defense News.

8 прочитания

Новият изтребител – три и половина оферти, политическо решение в края и без Израел

Министерство на отбраната получи четири оферти от три страни по проекта за нов боен самолет, а заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов каза, че в крайна сметка ще се касае за политическо решение, което ще бъде взето от военния министър Каракачанов. Това стана днес, 1 октомври 2018 г.

10 прочитания

Бавно бързане и без Super Hornet при финалните преговори за нов изтребител

Ще се бърза, но бавно при финалните преговори за покупка на нов боен самолет, а от процеса е изпаднал американският двудвигателен изтребител F/A-18E/F Super Hornet. Това стана ясно от изказвания на представители на МО, днес 15 ноември 2018 г.

5 прочитания

Boeing ще създаде MQ-25

Компанията Boeing е натоварена с поръчката да създаде безпилотен палубен летящ танкер за нуждите на ВМС на САЩ. Програмата е под името MQ-25.

11 прочитания
Меню