Ан-2 кацна аварийно в Монтанско след сблъсък с електропровод

554 прочитания

Селскостопански самолет Ан-2 се е приземил аварийно днес, 28 август 2018 г., след като се е сблъскал с жици на електропровод. При инцидента, който е станал в област Монтана, няма пострадали.

Инцидентът е станал около обед между град Брусарци и село Дъбова махала. Машината е пръскала насаждения, когато закача закачила 12 киловолтов далекопровод. В резултат на това самолетът получава повреди по вертикалния стабилизатор, а далекопроводът е скъсан.

Самолетът се приземява на около 3 – 4 km от мястото на сблъсъка. Пилотът не е пострадал, пристигналата полиция му е взела алкохолна проба, която е била отрицателна.

Повреденият самолет е Ан-2 с регистрация LZ-1409, собственост на фирма от Плевен и нает от местен фермер, пръскал ниви със слънчоглед.

Няколко населени места са останали без електричество в резултат на инцидента. По случая се води разследване от компетентните органи на Министерство на транспорта и е образувано досъдебно производство.

Снимки на самолета след инцидента може да видите тук.

Свързани теми

Предишна публикация
Генерал Стойков участва в разузнаване на времето над Шабла
Следваща публикация
Почина един от пострадалите при инцидента край Шумен
554 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът поиска президента Радев да поеме вината за инцидентите в авиацията

Премиерът Бойко Борисов поиска от Румен Радев, в качеството му на бивш командир на Военновъздушните сили, да поеме вината за инцидентите с летателни апарати от състава на ВВС. Това Борисов каза днес, 25 август 2018 г.

Катастрофа с индийски Ан-32

Военно-транспортен самолет Ан-32 от състава на индийските ВВС катастрофира днес, 3 юни 2019 г. в източния индийски щат Аруначал Прадеш. При инцидента са загинали всички 13 души намиращи се на борда на машината.

Инцидент с C-27J Spartan от състава на ВВС (обновена)

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на българските ВВС е претърпял инцидент на земята по време на тренировъчни полети от авиобаза Граф Игнатиево днес, 19 януари 2018 г. Няма пострадали. Това съобщават от ВВС

Възобновяват търсенето на полет MH370

Подводното издирване на полет MH370 ще бъде възобновено съвсем скоро. Операцията ще бъде извършена от компанията Ocean Infinity, която ще използва автономни подводни апарати.

Меню