Ан-2 кацна аварийно в Монтанско след сблъсък с електропровод

543 прочитания

Селскостопански самолет Ан-2 се е приземил аварийно днес, 28 август 2018 г., след като се е сблъскал с жици на електропровод. При инцидента, който е станал в област Монтана, няма пострадали.

Инцидентът е станал около обед между град Брусарци и село Дъбова махала. Машината е пръскала насаждения, когато закача закачила 12 киловолтов далекопровод. В резултат на това самолетът получава повреди по вертикалния стабилизатор, а далекопроводът е скъсан.

Самолетът се приземява на около 3 – 4 km от мястото на сблъсъка. Пилотът не е пострадал, пристигналата полиция му е взела алкохолна проба, която е била отрицателна.

Повреденият самолет е Ан-2 с регистрация LZ-1409, собственост на фирма от Плевен и нает от местен фермер, пръскал ниви със слънчоглед.

Няколко населени места са останали без електричество в резултат на инцидента. По случая се води разследване от компетентните органи на Министерство на транспорта и е образувано досъдебно производство.

Снимки на самолета след инцидента може да видите тук.

Свързани теми

Предишна публикация
Генерал Стойков участва в разузнаване на времето над Шабла
Следваща публикация
Почина един от пострадалите при инцидента край Шумен
543 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нова катастрофа в леката авиация

Нова катастрофа с летателен апарат от българската лека авиация стана днес, 29 май 2019 г. Моторен делтапланер се е разбил край мъглижкото село Юлиево, при което е загинал един човек.

Транспортният министър награди участници в спасителната акция при катастрофата на Ми-17

Министърът на транспорта Ивайло Московски награди служителите на летище Пловдив Георги Ташев и Кирил Иванов, за бързата реакция при участието им в спасителната операция на екипажа на военния вертолет Ми-17, който катастрофира на 11 юни 2018 г. в района на пловдивското летище. Това съобщават от транспортното ведомство.

Министър Каракачанов: Инцидентът с C-27J е станал при тренировка за обратен завой на земята

Инцидентът с българския военно-транспортен самолет C-27J Spartan е станал при изпълнение на тренировъчна задача в рамките на програма за обучение на нов командир. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на телевизия „Канал 3”.

Министър Каракачанов: Вероятната причина за катастрофата е технически проблем

Вероятната причина за катастрофата с вертолет Ми-17 от състава на ВВС на България е техническа неизправност. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на брифинг в авиобаза Крумово, който се проведе в ранните часове на 12 юни 2018 г.

Заместник-министър Величков: Военна полиция и прокуратурата разследват инцидента с C-27J

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков заяви днес, 20 януари 2018 г., в предаването „Тази събота” по bTV, че инцидентът с военно-транспортния самолет C-27J Spartan се разследва от Военна полиция и Военна прокуратура.

Меню