Ан-2 кацна аварийно в Монтанско след сблъсък с електропровод

541 прочитания

Селскостопански самолет Ан-2 се е приземил аварийно днес, 28 август 2018 г., след като се е сблъскал с жици на електропровод. При инцидента, който е станал в област Монтана, няма пострадали.

Инцидентът е станал около обед между град Брусарци и село Дъбова махала. Машината е пръскала насаждения, когато закача закачила 12 киловолтов далекопровод. В резултат на това самолетът получава повреди по вертикалния стабилизатор, а далекопроводът е скъсан.

Самолетът се приземява на около 3 – 4 km от мястото на сблъсъка. Пилотът не е пострадал, пристигналата полиция му е взела алкохолна проба, която е била отрицателна.

Повреденият самолет е Ан-2 с регистрация LZ-1409, собственост на фирма от Плевен и нает от местен фермер, пръскал ниви със слънчоглед.

Няколко населени места са останали без електричество в резултат на инцидента. По случая се води разследване от компетентните органи на Министерство на транспорта и е образувано досъдебно производство.

Снимки на самолета след инцидента може да видите тук.

Свързани теми

Предишна публикация
Генерал Стойков участва в разузнаване на времето над Шабла
Следваща публикация
Почина един от пострадалите при инцидента край Шумен
541 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Подробности за катастрофата с египетски Rafale

Египетските ВВС със сигурност са загубили Rafale EM в катастрофа, която е станала факт на 28 януари 2019 г. Това пише френското издание Mediapart. Египет, обаче отрича да е имало инцидент с Rafale.

Ми-8 катастрофира в Сибир

Ми-8АМТ катастрофира днес, 4 август 2018 г., с 18 човека на борда си при излитане в Сибир. Всички намиращи се във вертола са загинали.

Чисто нов F-15QA аварира в САЩ

Чисто нов многоцелев изтребител F-15QA аварира при изпитателен полет в САЩ. Екипажът се е катапултирал…

Сериозен отказ в двигателя приземи аварийно A380

Airbus A380 на френската авиокомпания Air France се приземи аварийно на канадското летище Гуус Бей, след като по време на полет получи тежък отказ в един от четирите си двигателя. Няма пострадали при инцидента.

Меню