Генерал Стойков участва в разузнаване на времето над Шабла

211 прочитания

Вторият ден от стрелбите на зенитния полигон на ВВС Шабла, започна с разузнаване на времето и оценка на метеорологичната обстановка в района на летище Балчик, както и на ЗП „Шабла“. Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков заедно с командирът на Базата за предно разполагане „Безмер“ полковник Валентин Иванов извършиха разузнавателен полет със самолет Су-25. Това съобщиха от ВВС.

Този тип задача се изпълнява преди извършване на полетите съгласно плановата таблица, с цел да се установи дали метеорологичните условията са в съответствие с планираните задачи. Оценяват се елементи от метео обстановката като: долна/горна граница на облаците, обледенение, посока и скорост на вятъра. И да се прецени дали ще може да се изпълнят последващите задачи с навигационното бомбопускане на СПМ-100 (светеща парашутна мишена).

Свързани теми

Предишна публикация
Бизнесджет излезе от пистата в Бургас
Следваща публикация
Ан-2 кацна аварийно в Монтанско след сблъсък с електропровод
211 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът Борисов: И мен ме е страх да летя в лошо време

„Така, че моите уважения към неразположението им (на военните пилоти – бел. ред.). Да, времето е лошо и мен ме е страх в такова време да летя, но летя, когато имам задача”, така премиерът Бойко Борисов коментира днес, 25 октомври 2017 г., вчерашния случай в авиобаза Граф Игнатиево.

Тече тренировката „Collector’s Item 17“

Съвместната българо-израелска летателна тренировка „Collector’s Item 17” тече в момента над територията на България. В тренировката взимат участие и италианските изтребителите Eurofighter, които са базирани в момента в Граф Игнатиево.

Свръхнатоварване в бойното дежурство отчитат в Граф Игнатиево

На 11 януари 2018 г. в авиобаза Граф Игнатиево се проведе годишният анализ на подготовката на личния състав от базата в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. Това съобщиха от авиобазата.

Меню