Генерал Стойков участва в разузнаване на времето над Шабла

211 прочитания

Вторият ден от стрелбите на зенитния полигон на ВВС Шабла, започна с разузнаване на времето и оценка на метеорологичната обстановка в района на летище Балчик, както и на ЗП „Шабла“. Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков заедно с командирът на Базата за предно разполагане „Безмер“ полковник Валентин Иванов извършиха разузнавателен полет със самолет Су-25. Това съобщиха от ВВС.

Този тип задача се изпълнява преди извършване на полетите съгласно плановата таблица, с цел да се установи дали метеорологичните условията са в съответствие с планираните задачи. Оценяват се елементи от метео обстановката като: долна/горна граница на облаците, обледенение, посока и скорост на вятъра. И да се прецени дали ще може да се изпълнят последващите задачи с навигационното бомбопускане на СПМ-100 (светеща парашутна мишена).

Свързани теми

Предишна публикация
Бизнесджет излезе от пистата в Бургас
Следваща публикация
Ан-2 кацна аварийно в Монтанско след сблъсък с електропровод
211 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартира дарителска кампания за семейството на военен пилот

Министерството на отбраната и авиобаза Граф Игнатиево организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза Граф Игнатиево. Това съобщиха от МО.

Заместник-министър Запрянов смени версията за случилото се в Граф Игнатиево

Летателният състав в авиобаза Граф Игнатиево не знаел какво се случва с 10-те двигателя, които били доставени от Русия и това породило напрежението в базата. Такава версия изказа днес, 26 октомври 2017 г., заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Курсанти с първи самостоятелен полет

Между 23 и 26 юли 2018 г., курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски“ изпълниха първите си самостоятелни полети на летище Долна Митрополия. Това съобщават от ВВС.

Меню