Wizz Air отново спира полетите София – Варна

11 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Аir за втори път преустановява полетите между София и Варна. Това ще стане от 27 октомври 2018 г., като новината беше потвърдена както от авиокомпанията, така и от дружеството „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“, концесионер на летищата във Варна и Бургас, съобщава „Капитал”.

Wizz Аir летя по линията София – Варна до 2010 г., след което прекрати полетите, за да ги възстанови отново през март 2017 г.

„Ние непрекъснато следим заетостта на маршрутите си и ако е необходимо, разпределяме определени капацитети по други, по-популярни линии“, са коментирали от компанията причината за прекратяването на летателната им програма от София до Северното Черноморие.

От компанията заявяват, че за сега не планират да възстановят линията в лятното разписание за 2019 г.

Компанията обслужва линията София – Варна с един полет дневно и така отиване и връщане в един и същ ден беше невъзможно, но при купуване на двупосочен билет с ранна резервация цената на полета започваше от 70 лв. (по 34.99 лв. в едната посока). На тази цена могат да бъдат купени в момента и билетите за последните полети на авиокомпанията в края на октомври.

След спирането на линията единственият превозвач по нея остава „България ер“. Цените, които авиокомпанията предлага през сайта си за пътуване през последната седмица на октомври, започват от 56 лв. при включен само един ръчен багаж. Същите цени „България ер“ запазва и за месеците ноември и декември, когато вече ще е без конкуренция.

Свързани теми

Предишна публикация
Нов командир на транспортната авиогрупа
Следваща публикация
Бизнесджет излезе от пистата в Бургас
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 5

АВИОКАСТ се завръща след дълго отсъствие, този път за постоянно. Първият епизод на подновената поредица…

Мега поръчка за Airbus

Частният инвестиционен фонд Indigo Partners подписа меморандум за разбирателство с Airbus за покупка на 430 самолета от семейството A320neo. Това бе обявено в последния ден на авиоизложението в Дубай.

Четвърто удължаване на срока за подаване на оферти за концесия на летище София

Вчера, 1 февруари 2019 г. министърът на транспорта Росен Желязков с Решение № РК-7, одобри срокът за подаване на оферти за концесиониране на летище София да бъде удължен до 3 април 2019 г.

Ryanair открива база в Бургас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

Правителството одобри старта на нова процедура за концесиониране на летище София

Кабинетът одобри решението на министъра на транспорта за откриване на процедура за определяне на концесионер на летище София. Това бе решено на днешното правителствено заседание.

Меню