Wizz Air отново спира полетите София – Варна

11 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Аir за втори път преустановява полетите между София и Варна. Това ще стане от 27 октомври 2018 г., като новината беше потвърдена както от авиокомпанията, така и от дружеството „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“, концесионер на летищата във Варна и Бургас, съобщава „Капитал”.

Wizz Аir летя по линията София – Варна до 2010 г., след което прекрати полетите, за да ги възстанови отново през март 2017 г.

„Ние непрекъснато следим заетостта на маршрутите си и ако е необходимо, разпределяме определени капацитети по други, по-популярни линии“, са коментирали от компанията причината за прекратяването на летателната им програма от София до Северното Черноморие.

От компанията заявяват, че за сега не планират да възстановят линията в лятното разписание за 2019 г.

Компанията обслужва линията София – Варна с един полет дневно и така отиване и връщане в един и същ ден беше невъзможно, но при купуване на двупосочен билет с ранна резервация цената на полета започваше от 70 лв. (по 34.99 лв. в едната посока). На тази цена могат да бъдат купени в момента и билетите за последните полети на авиокомпанията в края на октомври.

След спирането на линията единственият превозвач по нея остава „България ер“. Цените, които авиокомпанията предлага през сайта си за пътуване през последната седмица на октомври, започват от 56 лв. при включен само един ръчен багаж. Същите цени „България ер“ запазва и за месеците ноември и декември, когато вече ще е без конкуренция.

Свързани теми

Предишна публикация
Нов командир на транспортната авиогрупа
Следваща публикация
Бизнесджет излезе от пистата в Бургас
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

JetBlue поръчва A220

Само ден, след като Airbus ребрандира семейството CSeries на A220, американската нискотарифна авиокомпания JetBlue обяви, че поръчва 60 броя от машината.

Primera Air фалира

Малкият скандинавски оператор Primera Air прекратява операциите си в полунощ на 2 октомври 2018 г., след като не успя да осигури финанси за поддръжката на своя флот. Това съобщава Flightglobal.

Shell ще доставя гориво на летище София

Съвместна компания на Shell Overseas Holdings и Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries ще доставя авиационно гориво за летище София. Доставчик ще бъде Shell & MON Aviation Fuels Bulgaria, което е 100% дъщерно дружество на двете компании. Това съобщиха от компанията.

Меню