Нов командир на транспортната авиогрупа

412 прочитания

Полковник Филип Ангелов, който до момента бе заместник-командир на 24-та авиобаза, е новият командир на 16-та транспортна авиогрупа – Враждебна. Това съобщиха днес от ВВС.

В присъствието на командира на Военновъздушните сили, генерал-майор Цанко Стойков, на 3 септември 2018 г. се състоя официална церемония по сдаване и приемане на длъжността командир.
Сдаването и приемането се извърши пред комисия от 24-та авиобаза Крумово с председател началникът на щаба на авиобазата полковник Станко Ганчевски.

Полковник Пейчо Пейчев, досегашен командир на авиогрупата, сдаде командването на полковник Ангелов, изпълняващ до сега длъжността заместник-командир на 24-та авиационна база.

По повод преназначаването му и за проявени от него воля, инициативност и непрекъсната стремеж за качествено и своевременно решаване поставените пред 16-та транспортна авиационна група задачи, полковник Пейчев беше награден от командира на Военновъздушните сили със „статуетка-орел“.

Полковник Филип Ангелов е роден през 1967 г. в Хасково. Завършил е Математическата гимназия в родния си град, военно въздушното училище в Долна Митрополия през 1990 г. и Военна академия „Георги Ст. Раковски” през 2004 г. Започва офицерската си служба в 44-и вертолетен полк в Крумово, след трансформациите през 1994 г. – 24-а авиационна база. Бил е младши, старши пилот, заместник-командир на звено, командир на звено, заместник-командир на ескадрила, щурман на авиационна база, командир на ескадрила, началник на отделение „Планиране на летателната дейност” и заместник-командир на база.

Свързани теми

Предишна публикация
РВД отново набира кандидати за ръководители на полети
Следваща публикация
Wizz Air отново спира полетите София – Варна
412 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Нов началник щаб на ВВС

Полковник Милен Донев, който заемаше длъжността „Началник на щаба на военно формирование 28000 – Граф…

30 години МиГ-21бис в България

В началото на 80-те МиГ-21 вече не е най-способният български изтребител, но остава най-многобройният през цялото десетилетие, с нови попълнения на авиопарка. През 1978 г. в ПВО и ВВС постъпва първата ескадрила прехващачи МиГ-23 от варианта МФ, допълнени от варианта МЛА през 1982 и МЛД през 1984–1985 г. в 18-и иап в Доброславци. Превъоръжаването с бойни самолети от трето поколение за изтребителната авиация обаче свършва дотук, защото се оказва прекалено скъпо начинание. За да се компенсира недостигът на качеството, се налага да се заложи на количеството, при това на изключително ниска цена.

Командирът на ВВС е на посещение в Китай

Командирът на българските Военновъздушни сили, генерал-майор Цанко Стойков е на посещение в Китайската народна република по покана на командващия на китайските Военновъздушните сили. Това съобщиха от ВВС.

ВВС откри учебната си година

С тържествен строй на личния състав и посрещане на бойното знаме днес, 7 януари 2019 г. във военните формирования на Военновъздушните сили беше открита новата 2019-та учебна година.

МО стартира обществена поръчка за ремонт на Ми-17 и Ми-24

Министерство на отбраната стартира обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за ремонт на два вертолета Ми-17 и четири броя Ми-24. Това се вижда от обявлението, публикувано на сайта за обществени поръчки на МО.

Меню