Нов командир на транспортната авиогрупа

399 прочитания

Полковник Филип Ангелов, който до момента бе заместник-командир на 24-та авиобаза, е новият командир на 16-та транспортна авиогрупа – Враждебна. Това съобщиха днес от ВВС.

В присъствието на командира на Военновъздушните сили, генерал-майор Цанко Стойков, на 3 септември 2018 г. се състоя официална церемония по сдаване и приемане на длъжността командир.
Сдаването и приемането се извърши пред комисия от 24-та авиобаза Крумово с председател началникът на щаба на авиобазата полковник Станко Ганчевски.

Полковник Пейчо Пейчев, досегашен командир на авиогрупата, сдаде командването на полковник Ангелов, изпълняващ до сега длъжността заместник-командир на 24-та авиационна база.

По повод преназначаването му и за проявени от него воля, инициативност и непрекъсната стремеж за качествено и своевременно решаване поставените пред 16-та транспортна авиационна група задачи, полковник Пейчев беше награден от командира на Военновъздушните сили със „статуетка-орел“.

Полковник Филип Ангелов е роден през 1967 г. в Хасково. Завършил е Математическата гимназия в родния си град, военно въздушното училище в Долна Митрополия през 1990 г. и Военна академия „Георги Ст. Раковски” през 2004 г. Започва офицерската си служба в 44-и вертолетен полк в Крумово, след трансформациите през 1994 г. – 24-а авиационна база. Бил е младши, старши пилот, заместник-командир на звено, командир на звено, заместник-командир на ескадрила, щурман на авиационна база, командир на ескадрила, началник на отделение „Планиране на летателната дейност” и заместник-командир на база.

Свързани теми

Предишна публикация
РВД отново набира кандидати за ръководители на полети
Следваща публикация
Wizz Air отново спира полетите София – Варна
399 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Донорска задача за C-27J

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan с екипаж от транспортна авиогрупа Враждебна на 20 май 2021 г.…
Меню