Откриват линия Баку – София

11 прочитания

Редовна пътническа линия Баку – София ще бъде открита от догодина. Това е заявил азербайджанския президент Илхам Алиев по време на посещението в Азербайджан на българския президент Румен Радев.

„Уведомих Националната авиокомпания на Азербайджан да организира преки полети между Баку и София. Сега се провежда подготовка, която се надявам скоро да приключи и в близко бъдеще”, това заявява Алиев по време на съвместната пресконференция с българския му колега.

Според Azernews полетите ще стартират от 16 януари 2018 г. И ще се извършват веднъж седмично (в ден вторник) от нискотарифната авиокомпания Buta Airways.

Авиокомпанията е собственост на Azerbaijan Airlines. Тя е основана през декември 2016 г. и започва операциите си на 1 септември 2017 г. В момента оперира с два Embraer E190 и е поръчала още два самолета от същия тип.

Все още не е възможно да се резервират билети от сайта на Buta Airways, но Azernews съобщава, че стартовата цена на билетите ще е €29 в една посока.

Свързани теми

Предишна публикация
Инцидент с A320 на БАК
Следваща публикация
ВВС отбелязват празника си на 16 октомври
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството предлага нови такси на летище София

Министерски съвет взе решение за леко намаляване на летищните такси на софийското летище, уеднаквяване на таксите при вътрешни и международни полети, увеличава отстъпките за количеството превозени пасажери, но и запазва еднаквите такси между стария и новия терминал. Това решение бе взето на заседанието на Министерски съвет от днес, 13 декември 2017 г.

Меню