Откриват линия Баку – София

9 прочитания

Редовна пътническа линия Баку – София ще бъде открита от догодина. Това е заявил азербайджанския президент Илхам Алиев по време на посещението в Азербайджан на българския президент Румен Радев.

„Уведомих Националната авиокомпания на Азербайджан да организира преки полети между Баку и София. Сега се провежда подготовка, която се надявам скоро да приключи и в близко бъдеще”, това заявява Алиев по време на съвместната пресконференция с българския му колега.

Според Azernews полетите ще стартират от 16 януари 2018 г. И ще се извършват веднъж седмично (в ден вторник) от нискотарифната авиокомпания Buta Airways.

Авиокомпанията е собственост на Azerbaijan Airlines. Тя е основана през декември 2016 г. и започва операциите си на 1 септември 2017 г. В момента оперира с два Embraer E190 и е поръчала още два самолета от същия тип.

Все още не е възможно да се резервират билети от сайта на Buta Airways, но Azernews съобщава, че стартовата цена на билетите ще е €29 в една посока.

Свързани теми

Предишна публикация
Инцидент с A320 на БАК
Следваща публикация
ВВС отбелязват празника си на 16 октомври
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Shell ще доставя гориво на летище София

Съвместна компания на Shell Overseas Holdings и Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries ще доставя авиационно гориво за летище София. Доставчик ще бъде Shell & MON Aviation Fuels Bulgaria, което е 100% дъщерно дружество на двете компании. Това съобщиха от компанията.

Adria Airways пуска полети Любляна – София

Словенската авиокомпания Adria Airways стартира полети от столицата на страната Любляна до летище София. Това ще стане на 25 март 2018 г. с влизането на лятното разписание.

Меню