Откриват линия Баку – София

11 прочитания

Редовна пътническа линия Баку – София ще бъде открита от догодина. Това е заявил азербайджанския президент Илхам Алиев по време на посещението в Азербайджан на българския президент Румен Радев.

„Уведомих Националната авиокомпания на Азербайджан да организира преки полети между Баку и София. Сега се провежда подготовка, която се надявам скоро да приключи и в близко бъдеще”, това заявява Алиев по време на съвместната пресконференция с българския му колега.

Според Azernews полетите ще стартират от 16 януари 2018 г. И ще се извършват веднъж седмично (в ден вторник) от нискотарифната авиокомпания Buta Airways.

Авиокомпанията е собственост на Azerbaijan Airlines. Тя е основана през декември 2016 г. и започва операциите си на 1 септември 2017 г. В момента оперира с два Embraer E190 и е поръчала още два самолета от същия тип.

Все още не е възможно да се резервират билети от сайта на Buta Airways, но Azernews съобщава, че стартовата цена на билетите ще е €29 в една посока.

Свързани теми

Предишна публикация
Инцидент с A320 на БАК
Следваща публикация
ВВС отбелязват празника си на 16 октомври
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството предлага нови такси на летище София

Министерски съвет взе решение за леко намаляване на летищните такси на софийското летище, уеднаквяване на таксите при вътрешни и международни полети, увеличава отстъпките за количеството превозени пасажери, но и запазва еднаквите такси между стария и новия терминал. Това решение бе взето на заседанието на Министерски съвет от днес, 13 декември 2017 г.

Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

Летище София отива на концесия през 2018 г.

Процедурата за отдаване на концесия на софийското летище ще бъде подновена през следващата година. Това се разбира от думите на министъра на транспорта Ивайло Московски след заседанието на Министерски съвет днес, 30 октомври 2017 г.

Авиокаст: Епизод 5

АВИОКАСТ се завръща след дълго отсъствие, този път за постоянно. Първият епизод на подновената поредица…
Меню