Карго Boeing 747 излезе от пистата в Халифакс

22 прочитания

Товарен Boeing 747-400 на Sky Lease Cargo излезе от пистата на летището в Халифакс, Канада. Машината е практически разрушена, но при инцидента няма пострадали сред екипажа. Това е станало днес, 7 ноември 2018 г.

Самолетът е излетял в 01,02 часа местно време от чикагското летище О’Хеър за изпълнение на редовен карго полет до летището на канадския град Халифакс. Самолетът е пристигнал в 05,00 часа местно време и е бил насочен за кацане по писта 14.

При кацането е имало гръбен вятър със скорост от около 15 km/h с пориви. Това е било в рамките на допустимото. Дължината на пистата е 2347 m. Екипажът, обаче не е успял да спре в рамките ѝ и е излязъл от нея. Самолетът се е плъзнал по склон и е спрял на около 200 m от прага на полосата.

Екипажът, който се е състоял от четирима души е останал невредим и е напуснал самолетът. Той обаче е понесъл значителни щети, включително по колесника, крилото и двигателя, а от разпространените снимки изглежда, че и фюзелажа се е пречупил между крилото и опашната част.

Авариралият Boeing 747-400F е бил произведен през февруари 1997 г. и е имал американска гражданска регистрация N908AR.

Свързани теми

Предишна публикация
Dassault няма да участва в изтребителния конкурс на Канада
Следваща публикация
Испания вероятно ще замени F/A-18 с Eurofighter
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Hürkuş-B се разби в Турция

Турбовитлов учебно-тренировъчен самолет TAI Hürkuş-B се разби в Турция. Екипажът се е катапултирал успешно. Това…

B-1B се разби при кацане

Стратегически бомбардировач B-1B от състава на ВВС на САЩ се разби при опит за кацане…

Нов случай на откраднат самолет в САЩ

Нов случай на откраднат самолет в САЩ завърши с катастрофа с един загинал. Новият инцидент е от 13 август 2018 г. и е свързан с кражба на малък бизнесджет и разбиването му в предградие в близост до Солт Лейк Сити.

Излиза предварителният доклад за катастрофата на 737 на Lion Air

Предварителния доклад за катастрофата на Boeing 737 Max на индонезийската авиокомпания Lion Air ще бъде публикуван утре, 28 ноември 2018 г. Това съобщава Reuters, като агенцията съобщава предварително за неговото съдържание.

Първият тест на LauncherOne се провали

Първият тест на ракетата-носител с въздушен старт LauncherOne се провали. Това съобщиха от компанията Virgin Orbit вчера, 25 май 2020 г.

Меню