ФБР не откри мотив зад откраднатия и разбит Q400

34 прочитания

Федералното бюро за разследване (ФБР) не успя да открие мотив зад кражбата и умишленото разбиване на турбовитловия пътнически самолет Q400 на Horizon Air. Инцидентът стана на 10 август 2018 г.

Разследването на ФБР е показало, че Ричард Ръсел е действал сам и умишлено е разбил самолетът в земята. От бюрото съобщават, че задълбоченото разследване не е успяло да открие други замесени в случая лица – нито, при планирането на престъплението, нито при извършването му.

От ФРБ съобщават, че макар и да са открили стресови фактори в личния живот на Ръсел, не е открит ясен и точен мотив зад постъпката му.

Инцидентът е започнал на 10 август около 19,00 часа местно време (02,00 UTC), като машината с регистрация N449QX е излетяла в 19,35 часа местно време от летището Сий-Так, край Сиатъл. На борда ѝ се е намирал единствено 29-годишен служител на Horizon Air. Компанията е оператор на самолета.

Полетът му е продължил 73 минути, като през по-голямата част от него, той е бил ескортиран от изтребители F-15C на Въздушната национална гвардия на САЩ.

Разследването на ФБР е показало, че през цялото време Ръсел се е намирал в пилотската кабина и е управлявал самолета, като в последните минути на полета е дал команда за снижаване към земята. Машината е била в нормално техническо състояние и е била напълно управляема, което значи, че Ръсел е искал да я разбие.

Самолетът се е разбил на малкия остров Кетрон, в залива Пюджит. Самолетът е напълно разрушен, а пилотът е загинал. При инцидента няма други пострадали.

Свързани теми

Предишна публикация
J-20 публично показа оръжейните си отсеци
Следваща публикация
Франция изпита успешно новия софтуерен стандарт за Rafale
34 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Възобновяват търсенето на полет MH370

Подводното издирване на полет MH370 ще бъде възобновено съвсем скоро. Операцията ще бъде извършена от компанията Ocean Infinity, която ще използва автономни подводни апарати.

Малък самолет катастрофира край Ихтиман

Лек самолет катастрофира днес, 26 май 2019 г., край Ихтиман. При инцидента са загинали двамата намиращи се на борда му. Това съобщават от Министерство на транспорта.

Катастрофа със Суперджет 100 при аварийно кацане в Москва (обновена)

Пътнически самолет Сухой Суперджет 100 катастрофира днес, 5 май 2019 г., по време на аварийно кацане на московското летище Шереметиево. По последни данни, загинали са 41 души от намиращите се на борда 78. Работи се по версия, че самолетът е поразен от мълния.

Меню