Възобновяват подводното търсене на полет MH370

8 прочитания

Правителството на Малайзия е сключило споразумение с компанията Ocean Infinity за ново подводно издирване на останките на полет MH370. Рестартирането на търсенето на изчезналия Boeing 777 бе обявено от австралийския министър на транспорта Дарън Честър.

„Малайзийското правителство сключи споразумение с Ocean Infinity за издирване на изчезналия полет MH370 на Malaysia Airlines. Малайзия е приела офертата на Ocean Infinity, според която компанията ще получи възнаграждение само ако открит изчезналия самолет”, разяснява Честър.

Ocean Infinity ще издирва изчезналия Boeing 777-200ER в зони, които до сега не са били претърсвани. Данните за тези райони ще бъдат давани от австралийското правителство.

За сега не е ясно кога ще започне издирването, нито за какво възнаграждение са се договорили страните. В Южното полукълбо в момента е вече пролет, което дава по-добри метеорологични условия.

През тази януари тази година приключи двегодишния процес по издирване на останките на полет MH370, което се финансираше съвместно от правителствата на Австралия, Китай и Малайзия.
В окончателния доклад за операцията по издирването се посочва, че в след приключването на подводното издирване на площ от близо 120 000 km2 вече могат да се идентифицират нови зони. Това се прави и при отчитане на океанските течения и анализ на нови сателитни изображения.

Зоната, която сега се смята, че е мястото, където е катастрофирал полет MH370 е с площ 25 000 km2.

Полет MH370 трябваше да бъде извършен между Куала Лумпур и Пекин на 8 март 2014 г. Вместо в да се приземи в китайската столица, изчезналия Boeing 777 с 239 човека на борда му, се разбива някъде в южните части на Индийския океан.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС на САЩ се готвят отново да носят бойно дежурство с ядрени бомбардировачи
Следваща публикация
A330neo изпълни първи полет
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Разследването на катастрофата с Ми-17 приключи, но МО засекрети резултатите

Комисията за разследване на авиационното произшествие с вертолет Ми-17 завърши своята работа с доклад за възможните причини. Това съобщи МО днес, 9 юли 2018 г., но от военното ведомство не съобщават за резултатите и обявиха, че докладът е „поверителен”.

Разногласие за юрисдикцията при разследването на инцидента с A380

Все още не е започнало разследването по инцидента с A380 на Air France, който претърпя тежък отказ в единия двигател на 30 септември, по време на полет от Париж за Лос Ангежилс. Причините за това, са разногласие за това, коя страна да поеме разследването. Това съобщава Reuters.

Откриха паметна плоча за загиналия майор Георги Анастасов

По случай една година от катастрофата с вертолет AS 565 MB Panther и смъртта на неговият командир майор Георги Анастасов, на 4 юли 2018 г. в морската вертолетна авиобаза „Чайка” се проведе военен ритуал за откриване на обновената паметна плоча на загиналите военнослужещи от формированието. Това съобщиха от ВМС.

Полският МиГ-29 се е разбил при ниска облачност

Инцидентът с полския изтребител МиГ-29 е станал по тъмно и при ниска облачност, докатo машината се е намирала на глисадата за кацане. Полският боен самолет се разби вчера, 18 декември 2017 г., при кацане в 23-та тактическа авиобаза. Летецът се катапултира успешно.

Катастрофа в Невада вероятно разкри нов секретен самолет на САЩ

Самолет собственост на ВВС на САЩ е катастрофирал в изпитателен полигон в Невада. Пилотът му е загинал, а отказът на Пентагона да съобщи типа на авариралата машина повдига въпроси за наличието на нов секретен пилотируем самолет, който се изпитва в Съединените щати.

Меню