Срокът за подаване на оферти за концесията на летище София е удължен

11 прочитания

Срокът за подаване на оферти за концесията на летище София бе отново удължен. Сега той е 16,30 часа българско време на 29 януари 2019 г.

Промяната е станала на 8 ноември с публикация в Държавния вестник на Европейския съюз.

Първоначално крайният срок бе 22 октомври, след това в началото на миналия месец бе удължен до 22 ноември, а сега директно се отлага с повече от два месеца.

Според транспортното министерство, причината за отлагането е необходимо време за запознаване с документацията и условията от страна на потенциалните участници.

При предишната процедура станаха общо четири удължавания. Тогава първоначално срокът за даване на оферти бе до 20 октомври 2016 г., след което стана 18 ноември, после 14 декември и след това 31 януари 2017 г. Накрая, в края на януари 2017 г., когато вече кабинета „Борисов 2” бе подал оставка, срокът бе променен на 19 май 2017 г. Преди обаче той да изтече, служебния кабинет „Герджиков” спря концесията с обяснението, че условията ѝ не са адекватни към новите икономически показатели на летището.

В същото време от БСП се опитаха да атакуват процеса за отдаване на концесия, както чрез Народното събрание, така и чрез сигналите до прокуратурата, но опитите им се увенчаха с неуспех.

Свързани теми

Предишна публикация
Военният министър отхвърли възможността за увеличаване на бюджета за нов изтребител
Следваща публикация
Музеят на авиацията се мести в Пловдив
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Разследват инцидент със сръбски ATR 72 над България

ATR 72-212A на Air Serbia e претърпял инцидент малко след излитането си от летище София на 26 ноември 2017 г. При инцидента се е откъснал панел от обшивката на машината. Няма пострадали, случаят се разследва.

Летище София посреща 6-милионния си пътник

Днес, 30 ноември 2017 г., летище София посрещна своя пасажер номер 6 000 000. С това столичното летище достигна исторически висини в трафика си и по всичко личи, че преминалите през аеропорта до края на годината ще приближат 6,5 млн.

Правителството се засили да спасява БДЖ с концесия на летище София

Правителството ще ускори даването на концесия на летище София в опит да спаси БДЖ, която се намира във фактически фалит. Това стана ясно след правителственото заседание, което се проведе днес, 6 юни 2018 г.

Меню