Срокът за подаване на оферти за концесията на летище София е удължен

11 прочитания

Срокът за подаване на оферти за концесията на летище София бе отново удължен. Сега той е 16,30 часа българско време на 29 януари 2019 г.

Промяната е станала на 8 ноември с публикация в Държавния вестник на Европейския съюз.

Първоначално крайният срок бе 22 октомври, след това в началото на миналия месец бе удължен до 22 ноември, а сега директно се отлага с повече от два месеца.

Според транспортното министерство, причината за отлагането е необходимо време за запознаване с документацията и условията от страна на потенциалните участници.

При предишната процедура станаха общо четири удължавания. Тогава първоначално срокът за даване на оферти бе до 20 октомври 2016 г., след което стана 18 ноември, после 14 декември и след това 31 януари 2017 г. Накрая, в края на януари 2017 г., когато вече кабинета „Борисов 2” бе подал оставка, срокът бе променен на 19 май 2017 г. Преди обаче той да изтече, служебния кабинет „Герджиков” спря концесията с обяснението, че условията ѝ не са адекватни към новите икономически показатели на летището.

В същото време от БСП се опитаха да атакуват процеса за отдаване на концесия, както чрез Народното събрание, така и чрез сигналите до прокуратурата, но опитите им се увенчаха с неуспех.

Свързани теми

Предишна публикация
Военният министър отхвърли възможността за увеличаване на бюджета за нов изтребител
Следваща публикация
Музеят на авиацията се мести в Пловдив
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air внезапно спира полетите до няколко английски летища

Всички полети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември 2016 г. Това се посочва в становище на компанията в отговор на въпрос на БТА по повод сигнал от клиенти на компанията за отменени резервации за посочените дестинации.

Отдаването на концесия на летище Пловдив продължава

Процедурата по отдаване на концесия на летище Пловдив продължава с двама кандидати. Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на третия кандидат ДЗЗД „Силк роуд Пловдив еърпорт“ със свое решение от 1 март 2018 г.

Отново ще има въздушен парад за 6 май

И тази година ще има въздушен парад по случай честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май. Над София ще преминат практически всички изправни типове с които разполага българската военна авиация.

Стартират законови промени заради концесията на летище София

Министерство на транспортна инициира промени в Закона за концесиите с цел разширяване на кръга от потенциални кандидати за концесията на летище София. Предложенията на транспортното ведомство са качени на сайта strategy.bg за обществено обсъждане.

Приеха поправки в Закона за концесиите с цел улесняване процедурата за летище София

Парламентът прие промени в Закона за концесиите на второ четене. Промените са с цел улесняване на процедурата за отдаване на концесия на летище София. Това стана днес, 14 март 2019 г.

Меню