Срокът за подаване на оферти за концесията на летище София е удължен

4 прочитания

Срокът за подаване на оферти за концесията на летище София бе отново удължен. Сега той е 16,30 часа българско време на 29 януари 2019 г.

Промяната е станала на 8 ноември с публикация в Държавния вестник на Европейския съюз.

Първоначално крайният срок бе 22 октомври, след това в началото на миналия месец бе удължен до 22 ноември, а сега директно се отлага с повече от два месеца.

Според транспортното министерство, причината за отлагането е необходимо време за запознаване с документацията и условията от страна на потенциалните участници.

При предишната процедура станаха общо четири удължавания. Тогава първоначално срокът за даване на оферти бе до 20 октомври 2016 г., след което стана 18 ноември, после 14 декември и след това 31 януари 2017 г. Накрая, в края на януари 2017 г., когато вече кабинета „Борисов 2” бе подал оставка, срокът бе променен на 19 май 2017 г. Преди обаче той да изтече, служебния кабинет „Герджиков” спря концесията с обяснението, че условията ѝ не са адекватни към новите икономически показатели на летището.

В същото време от БСП се опитаха да атакуват процеса за отдаване на концесия, както чрез Народното събрание, така и чрез сигналите до прокуратурата, но опитите им се увенчаха с неуспех.

Свързани теми

Предишна публикация
Музеят на авиацията се мести в Пловдив
Следваща публикация
Военният министър отхвърли възможността за увеличаване на бюджета за нов изтребител
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Избраха концесионер на летище Пловдив

Консорциумът между „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“ е определен за концесионер на летище Пловдив след проведена процедура. С решението си правителството упълномощава министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да сключи концесионния договор в двумесечен срок от влизането в сила на Решението. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

4 прочитания

Неясноти около концесията на летище Пловдив

Изтекъл ли е срокът за подписване на договора за концесия на летище Пловдив или не е? На този въпрос все още не е получен ясен отговор, въпреки разнопосочната информация, която се върти в общественото пространство.

3 прочитания

Отново ще има въздушен парад за 6 май

И тази година ще има въздушен парад по случай честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май. Над София ще преминат практически всички изправни типове с които разполага българската военна авиация.

5K прочитания

Консорциумът „Соф Кънект“ изненадващо взе концесията на летище София

Консорциумът „Соф Кънект”, в който водещ член е инвестиционния фонд Meridiam в сътрудничество с оператора на летище Мюнхен Flughafen München GmbH, бе изненадващо обявен днес, 17 юли 2019 г., за победител в процедурата по избор на концесионер на летище София.

1K прочитания
Меню