Срокът за подаване на оферти за концесията на летище София е удължен

11 прочитания

Срокът за подаване на оферти за концесията на летище София бе отново удължен. Сега той е 16,30 часа българско време на 29 януари 2019 г.

Промяната е станала на 8 ноември с публикация в Държавния вестник на Европейския съюз.

Първоначално крайният срок бе 22 октомври, след това в началото на миналия месец бе удължен до 22 ноември, а сега директно се отлага с повече от два месеца.

Според транспортното министерство, причината за отлагането е необходимо време за запознаване с документацията и условията от страна на потенциалните участници.

При предишната процедура станаха общо четири удължавания. Тогава първоначално срокът за даване на оферти бе до 20 октомври 2016 г., след което стана 18 ноември, после 14 декември и след това 31 януари 2017 г. Накрая, в края на януари 2017 г., когато вече кабинета „Борисов 2” бе подал оставка, срокът бе променен на 19 май 2017 г. Преди обаче той да изтече, служебния кабинет „Герджиков” спря концесията с обяснението, че условията ѝ не са адекватни към новите икономически показатели на летището.

В същото време от БСП се опитаха да атакуват процеса за отдаване на концесия, както чрез Народното събрание, така и чрез сигналите до прокуратурата, но опитите им се увенчаха с неуспех.

Свързани теми

Предишна публикация
Военният министър отхвърли възможността за увеличаване на бюджета за нов изтребител
Следваща публикация
Музеят на авиацията се мести в Пловдив
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Цветанов: Летище Пловдив отива при пловдивската община

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е заявил, че се върви по посока на това, летище Пловдив да бъде предадено за управление от пловдивската община. Това е казал той по време на посещение в града, цитиран от местния сайт plovdiv-press.bg.

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София

Wizz Air стартира четири нови маршрута от София. От 25 март до 27 март 2018 г., някои от най-слънчевите дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, ще се присъединят към мрежата WIZZ.

Ryanair открива база в Бургас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

Wizz Air спира полетите по шест дестинации от София

Унгapcĸaтa ниcĸoтapифнa aвиoĸoмпaния Wіzz Аіr нaмaлявa дecтинaциите, ĸoитo oбcлyжвa oт Бългapия, ĸaтo щe бъдaт cпpeни пoлeтитe дo шecт дecтинaции oт Coфия и двe oт Bapнa. Toвa cтaвa яcнo oт oтгoвop нa ĸoмпaниятa нa зaпитвaнe нa mоnеу.bg .

Меню