A380 се приземи в София след медицински проблем на борда

1K прочитания

Пътнически самолет Airbus A380 на дубайската авиокомпания Emirates се приземи неочаквано на летище София днес, 4 септември 2019 г. Причината за визитата е медицински проблем с един от пасажерите на борда.

Самолетът е извършвал полет от Хюстън за Дубай. Над Черно море машината с регистрация A6-EUI се отклонява към София и около 15,10 часа се приземи безпроблемно на столичното летище. Болният пасажер е бил откаран в медицинско заведение.

Самолетът отлетя за Дубай около 17,40 часа.

Това е третата визита на A380 в София. Първата беше на 16 октомври 2016 г., когато Lufthansa демонстрира един от своите A380 на специално събитие. Малко след това на столичното летище се приземи отново самолет на Emirates, който отново кацна заради медицински проблем на борда.

Emirates оперира със 112 броя A380, което го прави най-големия оператор на типа в света. Приземилият се в София днес A6-EUI е доставен на авиокомпанията през февруари 2017 г.

Снимка: Ангел АЛЕКСАНДРОВ 

Свързани теми

Предишна публикация
Четири Су-25 са изпратени за ремонт в Беларус
Следваща публикация
Стартира българо-гръцко учение по „ер полисинг”
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing се защитава след съмнения в качеството на работа на втората линия за 787

Самолетостроителят Boeing се хвърли в защита, след като статия в авторитетния вестник New York Times описва втората линия за сглобяване на модела 787, като страдаща от тежки проблеми в качеството на работа. Това пише Flightglobal.

Авиокаст: Епизод 24

От контрабандни полети на малка височина през българо-турската граница, през статистиката за 2022 г. и…

Ryanair пуска полети София – Единбург

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair Обяви днес, 27 февруари 2018 г., че със зимното си разписание ще стартира полети по линията София – Единбург. Билетите са в продажба от днес.

Разногласие за юрисдикцията при разследването на инцидента с A380

Все още не е започнало разследването по инцидента с A380 на Air France, който претърпя тежък отказ в единия двигател на 30 септември, по време на полет от Париж за Лос Ангежилс. Причините за това, са разногласие за това, коя страна да поеме разследването. Това съобщава Reuters.

Меню