Удължиха срока за подаване на оферти за концесиониране на летище София

6 прочитания

Министърът на транспорта Росен Желязков е подписал решение, с което удължава срока за подаване на оферти за концесионирането на летище София с един месец до 22 ноември 2018 г. Това съобщиха днес, 2 октомври, от Министерство на транспорта.

Решението № РК-3 от 03.10.2018 г. е поправка на обявлението № 2018/S 127-290417, публикувано в Официалния вестник на Европейския съюз на 5 юли 2018 г., с което бе стартирана процедурата.

Причините за удължаването на срока не се съобщават.

Обявлението предвижда срокът за подаване на заявления и оферти за концесионната процедура за летище София да бъде удължен до 22 ноември 2018 г. Крайният срок за подаване на заявления и оферти е 22 ноември 2018 г., 16,30 часа българско време. Заявленията ще бъдат отворени на 23 ноември 2018 г. в 09,00 часа българско време.

Обявлението за поправка е изпратено за публикуване в Официалния вестник на Европейския съюз, днес, 3 октомври 2018 г., съобщават още от транспортното министерство.

При предишната процедура станаха общо четири удължавания. Тогава първоначално срокът за даване на оферти бе до 20 октомври 2016 г., след което стана 18 ноември, после 14 декември и след това 31 януари 2017 г. Накрая, в края на януари 2017 г., когато вече кабинета „Борисов 2” бе подал оставка, срокът бе променен на 19 май 2017 г. Преди обаче той да изтече, служебния кабинет „Герджиков” спря концесията с обяснението, че условията ѝ не са адекватни.

Свързани теми

Предишна публикация
Марешки поиска референдум за новия изтребител
Следваща публикация
Министър Каракачанов: Нов изтребител в рамките на бюджета, който имаме
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Участва ли турска фирма в процедурата за концесиониране на летище София?

Участва или не турска фирма в процедурата по концесиониране на софийското летище и дали тази фирма е вече предопределена за победител. Тази полемика се разгоря днес, 10 май 2019 г., след като вчера бяха отворени офертите на участничките в процеса.

Wizz Air отново спира полетите София – Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Аir за втори път преустановява полетите между София и Варна. Това ще стане от 27 октомври 2018 г., като новината беше потвърдена както от авиокомпанията, така и от дружеството „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“, концесионер на летищата във Варна и Бургас, съобщава „Капитал”.

Заради коронавируса „България ер” временно спира полетите си до Милано

Българската авиокомпания „България ер” обяви, че считано от днес, 24 февруари 2020 г., спира да изпълнява полетите си до и от Милано. Превозвачът изтъква ситуацията с новия коронавирус.

Новият транспортен министър предлага спиране на концесията на летище Пловдив

Министърът на транспорта Росен Желязков, който бе назначен преди три седмици, ще предложи на Министерския съвет да прекрати процедурата за концесия на летище Пловдив. Това съобщиха от транспортното ведомство днес, 4 октомври 2018 г.

Меню