Adria Airways взима Сухой Суперджет 100

37 прочитания

Словенската авиокомпания Adria Airways е подписала писмо за намерение за придобиването на 15 регионални джета Сухой Суперджет 100. Това бе обявено днес, 26 ноември 2018 г.

Словенската авиокомпания е съобщила, че доставките ще започнат в началото на 2019 г. в рамките на дългосрочно лизингово споразумение.

Изпълнителният директор на Adria Airways е заявил, че покупката на Суперджет 100 ще подкрепи плановете на авиокомпанията му за бъдеще развитие. Самолетът е бил проучван от 2016 г. и е било установено, че техническите и оперативните характеристики удовлетворяват авиокомпанията.

Покупката на Суперджет 100 ще позволи на авиокомпанията да пренасочи част от сегашния си флот към отдаване на мокър лизинг.

Adria Airways и ГСО са се споразумели за създаване на център за техническа поддръжка на летището в Любляна, който да осигурява експлоатацията на Суперджет 100. Центърът ще бъде използван за поддържане и на други самолети от същия тип, които бъдат продавани на европейския пазар.

В момента Adria Airways експлоатира общо 21 самолета – три A319, три CRJ 700, девет CRJ 900 и шест Saab 2000.

Свързани теми

Предишна публикация
Показаха първия прототип на Ил-112В
Следваща публикация
Първият военен Ми-38 изпълни дебютния си полет
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катастрофата със Суперджет 100 поставя фокуса на процедурите по евакуация

Катастрофата със Суперджет 100 на Аерофлот, при която загинаха 41 души поставя фокуса върху процедурите по евакуация на пасажерите и върху поведенческия им модел, който ги кара да взимат със себе си своя ръчен багаж. Това пише известният експерт по авиационна безопасност Дейвид Камински-Мароу, в своя аналитичен коментар за Flightglobal.

Построиха 150-тия Сухой Суперджет 100

На 2 ноември 2017 г. 150-тия регионален джет Сухой Суперджет 100 е бил построен в завода в Комсомолск на Амур. Това съобщава производителя „Гражданские самолёты Сухого” (ГСС).

Главният урок от катастрофата със Суперджет 100

Руското онлайн издание „Взгляд” публикува коментар озаглавен „Главният урок от катастрофата със Суперджет 100” на Михаил Барабанов, сътрудник в руския независим изследователски институт ЦАСТ (Центр анализа стратегий и технологий).

Adria Airways пуска полети Любляна – София

Словенската авиокомпания Adria Airways стартира полети от столицата на страната Любляна до летище София. Това ще стане на 25 март 2018 г. с влизането на лятното разписание.

Руското правителство отпусна пари за създаване на скъсен Суперджет 100

Руското правителство е отпуснало 6 млрд. рубли (€77,4 млн.) за създаването на скъсен вариант на регионалния джет Сухой Суперджет 100. Това е съобщил руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

Меню