Adria Airways взима Сухой Суперджет 100

37 прочитания

Словенската авиокомпания Adria Airways е подписала писмо за намерение за придобиването на 15 регионални джета Сухой Суперджет 100. Това бе обявено днес, 26 ноември 2018 г.

Словенската авиокомпания е съобщила, че доставките ще започнат в началото на 2019 г. в рамките на дългосрочно лизингово споразумение.

Изпълнителният директор на Adria Airways е заявил, че покупката на Суперджет 100 ще подкрепи плановете на авиокомпанията му за бъдеще развитие. Самолетът е бил проучван от 2016 г. и е било установено, че техническите и оперативните характеристики удовлетворяват авиокомпанията.

Покупката на Суперджет 100 ще позволи на авиокомпанията да пренасочи част от сегашния си флот към отдаване на мокър лизинг.

Adria Airways и ГСО са се споразумели за създаване на център за техническа поддръжка на летището в Любляна, който да осигурява експлоатацията на Суперджет 100. Центърът ще бъде използван за поддържане и на други самолети от същия тип, които бъдат продавани на европейския пазар.

В момента Adria Airways експлоатира общо 21 самолета – три A319, три CRJ 700, девет CRJ 900 и шест Saab 2000.

Свързани теми

Предишна публикация
Показаха първия прототип на Ил-112В
Следваща публикация
Първият военен Ми-38 изпълни дебютния си полет
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Руското правителство отпусна пари за създаване на скъсен Суперджет 100

Руското правителство е отпуснало 6 млрд. рубли (€77,4 млн.) за създаването на скъсен вариант на регионалния джет Сухой Суперджет 100. Това е съобщил руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

Главният урок от катастрофата със Суперджет 100

Руското онлайн издание „Взгляд” публикува коментар озаглавен „Главният урок от катастрофата със Суперджет 100” на Михаил Барабанов, сътрудник в руския независим изследователски институт ЦАСТ (Центр анализа стратегий и технологий).

Аерофлот поръчва още 100 броя Суперджет 100

Руският национален превозвач Аерофлот е подписал договор за покупка на още 100 регионални пътнически самолета Сухой Суперджет 100. Машините ще започнат да се доставят от догодина.

Сухой прави скъсена версия на Суперджет 100

Самолетостоителната компания „Гражданские самолеты Сухого” (ГСС) ще създаде скъсена версия на своя регионален пътнически самолет Суперджет 100. Това е съобщил президентът на компанията Александър Рубцов, цитиран от Flightglobal.

Катастрофа със Суперджет 100 при аварийно кацане в Москва (обновена)

Пътнически самолет Сухой Суперджет 100 катастрофира днес, 5 май 2019 г., по време на аварийно кацане на московското летище Шереметиево. По последни данни, загинали са 41 души от намиращите се на борда 78. Работи се по версия, че самолетът е поразен от мълния.

Меню