Adria Airways взима Сухой Суперджет 100

37 прочитания

Словенската авиокомпания Adria Airways е подписала писмо за намерение за придобиването на 15 регионални джета Сухой Суперджет 100. Това бе обявено днес, 26 ноември 2018 г.

Словенската авиокомпания е съобщила, че доставките ще започнат в началото на 2019 г. в рамките на дългосрочно лизингово споразумение.

Изпълнителният директор на Adria Airways е заявил, че покупката на Суперджет 100 ще подкрепи плановете на авиокомпанията му за бъдеще развитие. Самолетът е бил проучван от 2016 г. и е било установено, че техническите и оперативните характеристики удовлетворяват авиокомпанията.

Покупката на Суперджет 100 ще позволи на авиокомпанията да пренасочи част от сегашния си флот към отдаване на мокър лизинг.

Adria Airways и ГСО са се споразумели за създаване на център за техническа поддръжка на летището в Любляна, който да осигурява експлоатацията на Суперджет 100. Центърът ще бъде използван за поддържане и на други самолети от същия тип, които бъдат продавани на европейския пазар.

В момента Adria Airways експлоатира общо 21 самолета – три A319, три CRJ 700, девет CRJ 900 и шест Saab 2000.

Свързани теми

Предишна публикация
Показаха първия прототип на Ил-112В
Следваща публикация
Първият военен Ми-38 изпълни дебютния си полет
37 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Adria Airways пуска полети Любляна – София

Словенската авиокомпания Adria Airways стартира полети от столицата на страната Любляна до летище София. Това ще стане на 25 март 2018 г. с влизането на лятното разписание.

Действията на екипажа при катастрофата на Суперджет 100 будят въпроси

Действията на екипажа на катастрофиралия Суперджет 100 повдигат много въпроси за подготовката му. Това става се чете в бюлетин за безопасност на полетите, публикуван вчера, 17 май 2019 г., от „Росавиация“ (руската цивилна авиационна агенция).

Катастрофата със Суперджет 100 поставя фокуса на процедурите по евакуация

Катастрофата със Суперджет 100 на Аерофлот, при която загинаха 41 души поставя фокуса върху процедурите по евакуация на пасажерите и върху поведенческия им модел, който ги кара да взимат със себе си своя ръчен багаж. Това пише известният експерт по авиационна безопасност Дейвид Камински-Мароу, в своя аналитичен коментар за Flightglobal.

Вътрешни проблеми в Embraer забавят обединението с Boeing

Сериозни трудности в реорганизацията на бразилската самолетостроителна компания Embraer, забавя създаването на обединение за производство на регионални джетове с Boeing. Това съобщава Reuters, позовавайки се на собствени източници.

Boeing и Embraer правят джойнтвенчър за производство на пътнически самолети

Boeing и Embraer постигнаха споразумение за създаване на джойнтвенчър, който ще поеме производството на пътнически самолети на бразилската компания. В новото обединение Boeing ще има контролен пакет.

Сухой прави скъсена версия на Суперджет 100

Самолетостоителната компания „Гражданские самолеты Сухого” (ГСС) ще създаде скъсена версия на своя регионален пътнически самолет Суперджет 100. Това е съобщил президентът на компанията Александър Рубцов, цитиран от Flightglobal.

Меню