Wizz Air базира втори самолет във Варна

15 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска шест нови маршрута от Варна и разширява базата си там с втори самолет от юли 2019 г. Това съобщиха от авиокомпанията днес, 12 декември 2018 г.

От началото на юли догодина Wizz Air ще лети от Варна до Кьолн, Хамбург, Берлин, Париж, Ливърпул и Копенхаген. Полетите до Берлин, Копенхаген и Хамбург ще са в дни вторник и събота, полетите до Кьолн и Париж – Бове ще са в дни вторник и неделя, а полетите до Ливърпул ще са в понеделник, сряда и петък.

В допълнение увеличава и честотата по линиите Лондон и Меминген.

Вторият самолет на Wizz Air, базиран във Варна ще бъде Airbus А320. Авиокомпанията ще обнови и честотите на някои от вече съществуващите маршрути.

Така през 2019 Wizzair разширява капацитета си с 14% спрямо 2018 до половин милион места по 14 маршрута от Варна и общо 3 милиона места по 49 маршрута от и до България, като цяло.

В София авиокомпанията има базирани седем самолета, общо деветза България от лятото на следващата година.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС се похвалиха, че са върнали Ан-2 във въздуха
Следваща публикация
Правителството даде още почти 59 млн. лева за ВВС
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair открива база в Бургас

Ирландската нискотарифна авиокомпания Ryanair обяви днес, 19 септември 2017 г., че считано от март догодина ще открие нова база на летище Бургас. Това ще е втората база на авиокомпанията в България и 87-мата въобще.

Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

Boeing 737 катастрофира в Индонезия

Пътнически самолет Boeing 737 Max 8 катастрофира малко след излитане от индонезийската столица Джакарта. Това стана днес, 29 октомври 2018 г. Няма оцелели сред намиращите се 189 души на борда му.

JetBlue поръчва A220

Само ден, след като Airbus ребрандира семейството CSeries на A220, американската нискотарифна авиокомпания JetBlue обяви, че поръчва 60 броя от машината.

Ryanair отлага получаването на първите 737 Max

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че отлага доставката на първите пет Boeing 737 Max за края на тази година. Причината за това е, че в момента типът е спрян от полети и доставки не се извършват.

Wow Air спря полетите си

Исландската нискотарифна авиокомпания Wow Air спря полетите си считано от днес, 28 март 2019 г. Според превозвачът, това е временно и полетите ще се възстановят след като бъде набран капитал от неназована група от външни инвеститори.

Меню