Wizz Air базира втори самолет във Варна

15 прочитания

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска шест нови маршрута от Варна и разширява базата си там с втори самолет от юли 2019 г. Това съобщиха от авиокомпанията днес, 12 декември 2018 г.

От началото на юли догодина Wizz Air ще лети от Варна до Кьолн, Хамбург, Берлин, Париж, Ливърпул и Копенхаген. Полетите до Берлин, Копенхаген и Хамбург ще са в дни вторник и събота, полетите до Кьолн и Париж – Бове ще са в дни вторник и неделя, а полетите до Ливърпул ще са в понеделник, сряда и петък.

В допълнение увеличава и честотата по линиите Лондон и Меминген.

Вторият самолет на Wizz Air, базиран във Варна ще бъде Airbus А320. Авиокомпанията ще обнови и честотите на някои от вече съществуващите маршрути.

Така през 2019 Wizzair разширява капацитета си с 14% спрямо 2018 до половин милион места по 14 маршрута от Варна и общо 3 милиона места по 49 маршрута от и до България, като цяло.

В София авиокомпанията има базирани седем самолета, общо деветза България от лятото на следващата година.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС се похвалиха, че са върнали Ан-2 във въздуха
Следваща публикация
Правителството даде още почти 59 млн. лева за ВВС
15 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air пуска линия Виена – Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви днес, 9 януари 2018 г., нова база в Австрия и нов маршрут от Варна до Виена.

Wizz Air внезапно спира полетите до няколко английски летища

Всички полети на нискотарифната авиокомпания Wizz Air от София до Бирмингам, Бристол и Донкастър/Шефийлд ще бъдат преустановени от 6 ноември 2016 г. Това се посочва в становище на компанията в отговор на въпрос на БТА по повод сигнал от клиенти на компанията за отменени резервации за посочените дестинации.

Wizz Air отново спира полетите София – Варна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Аir за втори път преустановява полетите между София и Варна. Това ще стане от 27 октомври 2018 г., като новината беше потвърдена както от авиокомпанията, така и от дружеството „Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт“, концесионер на летищата във Варна и Бургас, съобщава „Капитал”.

Ryanair отлага получаването на първите 737 Max

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че отлага доставката на първите пет Boeing 737 Max за края на тази година. Причината за това е, че в момента типът е спрян от полети и доставки не се извършват.

ГВА започна проверка на Wizz Air, от компанията пуснаха извънреден полет за справяне с оувърбукинга

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ (ГД ГВА) да извърши проверка на ситуацията с полетите на авиокомпания Wizz Air. Това съобщиха от транспортното министерство.

Меню