Boeing ще пусне софтуерния ъпдейт на 737 Max в следващите дни

666 прочитания

Boeing ще пусне софтуерния ъпдейт за системата за управление на своя модел 737 Max в следващите седем до 10 дни. Това съобщава Reuters, позовавайки се на свои източници.

Boeing започна да работи по софтуерния ъпдейт след като излезе предварителния доклад за катастрофата на Boeing 737 Max на Lion Air. Първоначалните изводи са, че сред причините за катастрофата са лоша работа на режима MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System) в системата за управление, който се е опитал да изкарва самолета от срив, в който въобще не е изпадал, което е довело до неконтролируемо пикиране.

В понеделник Boeing съобщи, че софтуерния ъпдейт трябва да бъде интегриран в наличните Boeing 737 Max в близките седмици, но според Reuters това ще стане доста по-скоро, с цел възвръщане на доверието в типа.

Полетите с Boeing 737 Max бяха спрени навсякъде по света, след като бяха открити сходства между катастрофата на Lion Air от октомври 2018 г. и катастрофата на Ethiopian Airlines от миналата неделя.

За сега обаче липсват конкретни данни за причината за тежкия инцидент в Етиопия, като се знае единствено, че екипажът е съобщил за проблеми с управлението, а първоначалните изводи от намерените останки са, че етиопският Boeing 737 се е разбил пикирайки.

Черните кутии на самолета са намерени и в момента върви тяхното дешифриране във Франция.

Свързани теми

Предишна публикация
Полетя третият прототип на МС-21
Следваща публикация
Boeing показа модела 777-9
666 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Тръмп предложи на Boeing да ребрандира 737 Max, но компанията има други идеи

Американският президент Доналд Тръмп предложи на Boeing да ребрандират своя проблемен модел 737 Max, но самолетостроителят се е фокусирал върху решаването на техническите проблеми и се опитва да намери реални решения за спечелване на публичното доверие, съобщава Reuters.

Boeing тества спасителната система на Starliner

Boeing успешно тества спасителната система на своя космически кораб CST-100 Starliner. Това стана днес, 4 ноември 2019 г. По време на теста, обаче се появи проблем с парашутната система на кораба.

Израел ще сключи договор с Boeing за $11 млрд.

Израел се готви да сключи договор с американския самолетостроител Boeing на стойност $11 млрд. В него ще влизат доставки на бойни самолети, летящи танкери и вертолети. Това съобщава местният вестник Israel Hayom.

Boeing показа концепция за хиперзвуков пътнически самолет

Boeing показа концепция за създаване на хиперзвуков пътнически самолет, който да развива скорост от порядъка на M 5 и да може да прелита Атлантика за около 2 часа. Концепцията бе показана по време на конференция в Атланта през тази седмица.

Меню