Boeing ще пусне софтуерния ъпдейт на 737 Max в следващите дни

666 прочитания

Boeing ще пусне софтуерния ъпдейт за системата за управление на своя модел 737 Max в следващите седем до 10 дни. Това съобщава Reuters, позовавайки се на свои източници.

Boeing започна да работи по софтуерния ъпдейт след като излезе предварителния доклад за катастрофата на Boeing 737 Max на Lion Air. Първоначалните изводи са, че сред причините за катастрофата са лоша работа на режима MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System) в системата за управление, който се е опитал да изкарва самолета от срив, в който въобще не е изпадал, което е довело до неконтролируемо пикиране.

В понеделник Boeing съобщи, че софтуерния ъпдейт трябва да бъде интегриран в наличните Boeing 737 Max в близките седмици, но според Reuters това ще стане доста по-скоро, с цел възвръщане на доверието в типа.

Полетите с Boeing 737 Max бяха спрени навсякъде по света, след като бяха открити сходства между катастрофата на Lion Air от октомври 2018 г. и катастрофата на Ethiopian Airlines от миналата неделя.

За сега обаче липсват конкретни данни за причината за тежкия инцидент в Етиопия, като се знае единствено, че екипажът е съобщил за проблеми с управлението, а първоначалните изводи от намерените останки са, че етиопският Boeing 737 се е разбил пикирайки.

Черните кутии на самолета са намерени и в момента върви тяхното дешифриране във Франция.

Свързани теми

Предишна публикация
Полетя третият прототип на МС-21
Следваща публикация
Boeing показа модела 777-9
666 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

X-37B се приземи след рекорден полет

Безпилотната експериментална совалка на ВВС на САЩ X-37B се приземи днес, 27 октомври 2019 г., след рекорден престой на орбита от 780 дни.

Lion Air обмисля да се откаже от поръчката за Boeing 737 Max

Индонезийската нискотарифна авиокомпания Lion Air преглежда поръчките си за модела 737 Max и не изключва да се откаже от тях. Причината се корени в изводите от катастрофата от края на октомври и реакциите на производителя Boeing. Това съобщава Reuters.

Ryanair отлага получаването на първите 737 Max

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че отлага доставката на първите пет Boeing 737 Max за края на тази година. Причината за това е, че в момента типът е спрян от полети и доставки не се извършват.

Пилотите на катастрофиралия 737 Max са се борили с управлението през целия полет

Екипажът на катастрофиралия Boeing 737 Max на Ethiopian Airlines се е борил с управлението по времето на целия шестминутен полет, тъй като непрекъснато са идвали команди за пикиране, поради грешни данни от бордните сензори. Това показва предварителния доклад за катастрофата от 10 март 2019 г., цитирани от Reuters.

ВВС на САЩ отново отказаха да приемат готови KC-46

ВВС на САЩ отново отказаха да приемат готови летящи танкери Boeing KC-46A поради наличие на чужди предмети на борда на самолетите. Това е вторият случай в рамките на последните седмици.

Boeing показа голям военен БЛА

Американският самолетостроител Boeing показа голям нискозабележим военен безпилотен летателен апарат (БЛА), който да се използва за поддръжка на пилотируеми бойни самолети. Това стана по време на австралийското авиошоу Avalon.

Меню