Boeing намалява темпа на производство на 737

536 прочитания

Boeing намалява темпа на сглобяване на тяснофюзелажния си модел 737 с близо 20% от средата на този месец. Това е съобщил вчера, 5 април 2019 г., изпълнителният директор на компанията Денис Мюленбърг.

Решението на компанията идва на фона на спрени полети с модела 737 Max и две катастрофи в рамките на по-малко от пет месеца, при които има ясни индикации за сериозни технически проблеми с типа.

Така, след средата на април 2019 г. Boeing ще сглобява месечно по 42 самолета от модела 737, а не по 52, както е в момента. От компанията са заявили, че в момента няма да орязват работни места.

Мюленбърг е уверил, че компанията му следи отблизо всички разследвания и е запозната с проблемния режим MCAS на системата за управление и е съобщил, че Boeing създават специален борд, който да прегледа методите на работа в компанията, включително процедурите и мерките за осигуряване на безопасност на полетите.

Работата по подобреният софтуер за 737 Max продължава, уверяват от компанията, но въпреки това, акциите ѝ паднаха с 1% след обявяването на свиването на производството на най-продавания модел.

Boeing взима решение за намаляване темпа на сглобяване на 737, поради факта, че всички готови самолети трябва да бъдат складирани и поддържани от компанията, докато не бъде вдигната забраната за полети с тях. Едва тогава те могат да бъдат предадени на крайните клиенти.

Самолетостроителят планираше да повиши темпа на сглобяване от 52 на 57 самолета 737 месечно от юни тази година, но по всичко личи, че това няма да стане факт.

Решението показва и че в Boeing не очакват скорошно вдигане на забраната за полети с типа.

Свързани теми

Предишна публикация
Румъния продължава да мисли около придобиването на нови военни вертолети
Следваща публикация
Споровете около въздушния бой от 27 февруари продължават
536 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Мароко купи AH-64 Apache

Мароко е подписало сделка за покупката на 24 щурмови вертолети AH-64E Apache. Новината бе съобщена…

Конкуренти в тежка категория

На 28 февруари 2019 г. Германия обяви старта на конкурсната процедура за купуване на нови тежки транспортни вертолети за Луфтвафе (ВВС на страната). Това трябва да стане с бърза и нискорискова покупка за замяна на остаряващия флот от Sikorsky CH-53G/GA/GS произведени по лиценз в Германия, които ще започнат да се извеждат от експлоатация от 2025 г. нататък.

Airbus загатна за нова версия на A321neo

Новият главен продавач на Airbus Кристиян Шерар намеква, че в момента компанията му започва да продава вариант на A321neo с още по-голяма далечина на полет. Това казва той пред Reuters.

Япония избира партньор за създаването на новия си изтребител

Япония трябва да избере през тази година партньор, с който да създаде своя нов боен самолет, като колебанията са между САЩ и Великобритания. Това пише водещия японски англоезичен вестник Nikkei Asian Review.

Boeing и Embraer правят отделна компания за производство на пътнически самолети

Boeing и Embraer ще създадат отделна компания, която ще се заминава с производството и продажбата на пътническите самолети от фамилията E-Jet, които в момента се строяха от бразилския производител. Това съобщава местният вестник O Globo, цитиран от Reuters.

Меню