Открит летателен ден в Долна Митрополия за 12 април

1K прочитания

На 12 април 2019 г. Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” ще бъде домакин на открит летателен ден по повод честването на 40 години от полета на първия български космонавт и Международния ден на авиацията и космонавтиката 12-ти април. Това съобщиха от учебната база.

Вратите за посетители ще бъдат отворени от 10,00 до 13,00 часа. Входът ще бъде свободен. Пропускателният режим ще се осъществи през Контролно–пропускателния пункт от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

Програмата включва тържествена церемония от 10,30 часа и летателна програма с учебните самолети Pilatus PC-9M и L-39ZA от 11,00 часа.

Ще има и статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Гостите ще имат възможност да разгледат и да се запознаят с летателните характеристики на учебно-тренировъчните мащини L-29, РС-9М, L-39ZA. Ще бъдат представени специализирани средства за противовъздушна отбрана – транспортно-зарядна машина, теглови макети на ракети и верижна машина. Ще могат да разгледат противопожарния автомобил Mercedes Actros и неговото специално оборудване. Ще бъдат изложени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

Хора носещи обемист багаж няма да бъдат допускани в района на военното формирование, уточняват още от учебната авиобаза.

Свързани теми

Предишна публикация
Saab призна, че да имаш добри цени и добър продукт не е достатъчно за продажби на изтребители
Следваща публикация
Пето удължаване на срока за подаване на офертите за концесия на летище София
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Cougar от състава на ВВС претърпя инцидент в Пловдивско (обновена)

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на българските ВВС е преминал днес, 21 август 2018 г., през далекопровод с високо напрежение в района на град Стамболийски, Пловдивско. При инцидента няма пострадали, но машината е сериозно повредена.

Италия поръчва още M-345

Италия е подписала за още 13 реактивни учебно-тренировъчни самолети Leonardo M-345. Стойността на сделката е €300 млн.

Ще се търси ремонт на Су-25

Министерство на отбраната се готви да започне процедура за възлагане на договор за ремонт на щурмовите самолети Су-25. Това заяви днес, 31 юли 2018 г., заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков.

Меню