Пето удължаване на срока за подаване на офертите за концесия на летище София

1K прочитания

Вчера, 25 март 2019 г., срокът за подаване на оферти за концесия на летище София бе удължен за пети път и вече в 11 април. Това съобщиха от транспортното ведомство.

Министърът на транспорта с Решение № РК-3 от 25.03.2019 г., е одобрил Обявление за поправка на Обявление № 2018/S 127-290417, публикувано в „Официален вестник“ на Европейския съюз на 5 юли 2018 г. Със същото решение са одобрени и изменения на Документацията за концесията.

Обявлението предвижда срокът за подаване на заявления и оферти да бъде удължен до 11 април 2019 г., 14,30 часа българско време. Заявленията ще бъдат отворени на 11 април 2019 г. в 15,30 часа българско време.

Обявлението за поправка е изпратено за публикуване в „Официален вестник“ на Европейския съюз вчера.

Промяната в срока на подаване на заявления и оферти e свързана с изменения в Документацията за концесията. Сред основните промени е включването на Декларация за произход на средствата по чл. 66, ал. 2 от Закона за мерките срещу изпирането на пари. Правилникът за прилагане на Закона за мерките срещу изпирането на пари, беше публикуван в ДВ, бр. 3 от 2019 г., се казва в съобщението на министерство на транспорта.

Първоначално срокът за подаване на оферти бе 22 октомври 2018 г., след това стана 22 ноември, после 29 януари 2019 г., след това 5 февруари и предпоследно – 4 април. Концесията бе стартирана на 5 юли миналата година и към момента към нея има сериозен интерес.

Свързани теми

Предишна публикация
Открит летателен ден в Долна Митрополия за 12 април
Следваща публикация
ТЕРЕМ ЕАД ще ремонтира българските Ми-17 и Ми-24
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair с 3 млн. пасажера на летище София

Летище София и Ryanair отбеляза 3 милиона пътници на авиокомпанията в България. Най-много са преминалите през летище София – 2,6 млн. за период от последните две години. Това съобщиха от софийското летище.

Wizz Air спира полетите по шест дестинации от София

Унгapcĸaтa ниcĸoтapифнa aвиoĸoмпaния Wіzz Аіr нaмaлявa дecтинaциите, ĸoитo oбcлyжвa oт Бългapия, ĸaтo щe бъдaт cпpeни пoлeтитe дo шecт дecтинaции oт Coфия и двe oт Bapнa. Toвa cтaвa яcнo oт oтгoвop нa ĸoмпaниятa нa зaпитвaнe нa mоnеу.bg .

БСП иска спиране на концесията на летище София

Депутатите на БСП поискаха спиране на концесията на летище София и обявяване на точните условията по нея. Това стана днес, 28 юни 2018 г., в Народното събрание. Правителствената позиция бе защитена по-късно от транспортния министър Ивайло Московски.

Прокуратурата отказа да се меси в концесията на летище София

Не е налице законово основание за намеса на прокуратурата по реда на надзора за законност в откритата процедура за концесия на Летище София. Това съобщават от държавното обвинение днес, 7 ноември 2018 г.

Пет оферти за концесионирането на летище София

След пет удължавания на срока за подаване на оферти днес, 11 април 2019 г. бяха отворени заявленията за участие в процедурата за определяне на концесионер и възлагане на концесия за строителство на обект „Гражданско летище за обществено ползване София“ – публична държавна собственост. Това съобщиха от транспортното ведомство.

Меню