Български C-27J превози тежко болен пациент до Германия

38 прочитания

Български военно-транспортен самолет C-27J Spartan извърши вчера, 15 декември 2017 г., полет за транспортиране на тежко болен пациент за извършване на спешно лечение в Германия. Това съобщават от МО.

Полетът е извършен със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и е по маршрут София – Франкфурт – София и се извърши по молба на директора на център „Фонд за лечение на деца“. Шестнадесетгодишният пациент е с придружител и е настанен за лечение в Детската онкохематология в Гисен, Германия.

Командир на екипажа е капитан Николай Георгиев, помощник – командир – майор Пламен Дончев и бордови инженер – капитан Пламен Пехливанов.

Задачата идва след като стана ясно, че след Нова година и последният летящ C-27J Spartan ще бъде приземен поради липса на договор за техническата му поддръжка.

В същото време в сряда премиерът Борисов заяви, че военно-транспортните самолети Spartan нямат реални функции за това на никого не му правело впечатление, че машините не летят.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Каракачанов се оплака, че има опит за саботаж на поддръжката на МиГ-29
Следваща публикация
Министър Каракачанов: Искам тълкуване от парламента дали може да разширим кръга от потенциални доставчици на новия изтребител
38 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС демонстрираха способности пред Комитета по политика и сигурност на ЕС

Посланиците в Комитета по политика и сигурност на Европейския съюз (КОПС) посетиха авиобаза Граф Игнатиево днес, 7 юни 2018 г., където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските ВВС. Това съобщават от МО.

Су-25 стреля на „Шабла 2020“

Българските ВВС разпространиха ефектно видео от участието на Су-25 на Съвместните бойни стрелби по въздушни…

Генерал Стойков участва в разузнаване на времето над Шабла

Вторият ден от стрелбите на зенитния полигон на ВВС Шабла, започна с разузнаване на времето и оценка на метеорологичната обстановка в района на летище Балчик, както и на ЗП „Шабла“. Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков заедно с командирът на Базата за предно разполагане „Безмер“ полковник Валентин Иванов извършиха разузнавателен полет със самолет Су-25. Това съобщиха от ВВС.

Министър Каракачанов: Възстановяваме историческата справедливост при ВВВУ

Военният министър Красимир Каракачанов е заявил, че ще бъде възстановена историческата справедливост, при повторното създаване на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и това няма да повлияе на другите два факултета на НВУ. Това е казал той на 10 април 2019 г., на правителственото заседание, което прие решението за възстановяване на ВВВУ.

Откриха отново Авиационната библиотека

Днес, 1 ноември 2019 г., се проведе тържественото откриване на обновената Авиационната библиотека на ВВС. Това съобщават от Военновъздушните сили.

Меню