Приключи летателното учение ETAP-C 19-2

882 прочитания

Днес, 11 април 2019 г. се проведе тържествена церемония, на която бяха връчени сертификатите от летателното учение „Европейски курс за усъвършенстване на тактическата подготовка на военно-транспортната авиация 19-2”(ETAP-C 19-2). Това съобщиха от ВВС.

В него взеха участие България, Литвия, Германия и Чехия с транспортни самолети, екипажи и личен състав, а Испания, Европейски център за тактически въздушен транспорт и Европейското командване по въздушен транспорт участваха с личен състав.

България беше домакин на такъв тип учение за шеста поредна година, като този път ръководител от българска страна беше полк. Пейо Дончев – началник на сектор „Тактическа оценка и регламентиращи документи“ в Командване на Военновъздушните сили.

На церемонията присъстваше заместник-командирът на Военновъздушните сили бригаден генерал Петьо Мирчев, който връчи сертификатите за успешно завършване на курса. В обръщението си към участниците той каза, че международното сътрудничество е ключово в днешното време на промени и несигурност и леталното учение е доказало през годините своята значимост за повишаване на нивото на оперативна съвместимост при участие в операции в съюзен формат. След това той благодари на всички, които са допринесли за успешното провеждане на курса, и подчерта, че именно отговорността и екипната работа са в основата на успеха.

Кратко приветствие към участниците отправи и директорът на курса полк. Хосе Луис Ромеро Алеге – командир на Европейския център за тактически въздушен транспорт в Сарагоса, Испания. Той благодари на всички за изключителния професионализъм, който значително е улеснил работата му, и изрази увереността си, че учението ще бъде много полезно на участниците в бъдещата им работа.

Свързани теми

Предишна публикация
Провали се обществената поръчка за ремонт на два L-39
Следваща публикация
Пет оферти за концесионирането на летище София
882 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС отново търси да купи Bambi Bucket

Военновъздушните сили на България са стартирали нова процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на две системи за гасене на пожар Bambi Bucket. Предишната процедура за това се провали през октомври.

Авиокаст: Епизод 16

Продължение на темата за HEMS – Helicopter Emergency Medical Services в България. Какви бяха и…
Меню