Съгласувани са експортните разрешения за Су-57

817 прочитания

Всички разрешения, нужни за експорта на Су-57 са били вече съгласувани. Това съобщава руската информационна агенция „Интерфакс”.

През март източник на същата агенция заяви, че всичко необходимо за експорта на Су-57 се е намирало на финален етап на съгласуване, като основно се касаело за чисто документални проблеми, тъй като самолетът и преди е имал разрешение за експорт, но то е било за неговото прототипно название Т-50 (ПАК ФА).

Отново миналия месец, но в Jane’s, директорът по международно сътрудничество на „Ростех” Виктор Кладов, е заявил че е възможно през ноември на авиационното изложение в Дубай да бъде представен официално експортния вариант на Су-57. Кладов е обяснил, че се гледа не само към Близкия изток, но и към Индия и Китай.

Руският министър на търговията и промишлеността Денис Мантуров също е подчертал, че Су-57 вече се гледа, като на експортен продукт.

Русия вероятно ще се опита да пласира Су-57 за експорт в надежда да намали цената на производството му, което от своя страна да позволи по-бързото му приемане на въоръжение в руските ВКС в прилични бройки. За момента се очаква пълномащабното му производство да се реализира чак след 2025 г. с идването на следващата многогодишна програма за превъоръжаване в Русия.

Реално в момента се планира да се купи само серия от 15 изтребителя Су-57, която да се използва за изпитателни цели и реално да играе роля на предсерийно производство с цел войскови изпитания. Първите два от тези самолети са поръчани и ще бъдат получени в рамките на годината. Останалите 13 се очаква да бъдат заявени скоро.

В същото време експорта на изтребителя може да е затруднен от това, че реално той не е изпитан в пълния си вид, включително и изпитанията на новия двигател „Изделие 30” се бавят сериозно.

Свързани теми

Предишна публикация
Тръмп предложи на Boeing да ребрандира 737 Max, но компанията има други идеи
Следваща публикация
ELTA представи наземните си радари в София
817 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Катар получи първия F-15QA

На церемония провела се на 25 август 2021 г. Катар получи официално своя първи многоцелев…

Краят на прехващача МиГ-23 – част – 2

Силвия ЖЕЛЕВА предлага втората част от разказа на полковник о.р. инженер Петър Цветков за съдбата на самолета и хората, които свързаха службата и живота си с него.

Индонезия преговаря за Rafale

Индонезийското правителство преговаря с Франция за покупката на многоцелеви изтребители Dassault Rafale. Това е казал…
Меню