Тръмп предложи на Boeing да ребрандира 737 Max, но компанията има други идеи

683 прочитания

Американският президент Доналд Тръмп предложи на Boeing да ребрандират своя проблемен модел 737 Max, но самолетостроителят се е фокусирал върху решаването на техническите проблеми и се опитва да намери реални решения за спечелване на публичното доверие, съобщава Reuters.

Вече е ясно, че основните оператори на 737 Max са имали продължителни срещи с представители на Boeing, на които са се обсъждали различни варианти, чрез които да се спечели отново доверието на пасажерите.

Цялостно ребрандиране (тоест, смяна на името) на модела 737 Max е крайно невероятно, заявяват за Reuters, хора запознати с процесите. Президентът Тръмп изказа мнение, че според него това е най-добрият вариант за Boeing.


Reuters се е обърнал за коментар от Boeing във връзка с предложението на Тръмп. От самолетостроителя са съобщили, че в момента работят основно върху това да върнат доверието в модела от страна на пилотския състав, което щяло да повлияе и на отношението на пътниците.

Boeing в момента готвят софтуерен ъпдейт, както и обновяване на пилотското обучение. Те се надяват регулаторните органи да дадат благословията си за въвеждането на тези промени, което да доведе и до вдигане на забраната за търговски полети с модела 737 Max.

Тръмп, който често използва своя профил в социалната мрежа Twitter за изказване по много въпроси, е и авиационен ентусиаст, а между 1989 и 1992 г. той притежава и авиокомпанията Trump Shuttle, която обаче е неуспешен проект.

В момента Boeing има да изпълнява над 4600 поръчки за модела 737 Max. Той е и основен продукт, който компанията продава и източник на най-сериозните приходи. Все още не е ясно как Boeing ще се измъкне от тази криза. Приземяването на стотици самолети по целия свят води и до проблеми за авиокомпаниите, които трупат загуби.

Агенция Reuters се е допитала до специалисти по брандинг за това, дали идеята за смяна на името на 737 Max е добра идея. Според Дейвид Хю, изпълнителен директор на Brand Finance, много други марки са излизали от тежки кризи с публичното доверие, без да сменят имената си. Пол Каицо, изпълнителен директор на Interesting Development е подчертал, че ако Boeing сменят името и последва нова катастрофа със същия модел по същата причина, това ще е края на компанията, а основното в момента не е името, а техническата изправност на самолетите.

Вече повече от месец Boeing 737 Max не лети след две тежки катастрофи свързани с проблеми в управлението.

Свързани теми

Предишна публикация
Все още не могат да открият японския F-35A
Следваща публикация
Съгласувани са експортните разрешения за Су-57
683 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Мароко купи AH-64 Apache

Мароко е подписало сделка за покупката на 24 щурмови вертолети AH-64E Apache. Новината бе съобщена…

Boeing се защитава след съмнения в качеството на работа на втората линия за 787

Самолетостроителят Boeing се хвърли в защита, след като статия в авторитетния вестник New York Times описва втората линия за сглобяване на модела 787, като страдаща от тежки проблеми в качеството на работа. Това пише Flightglobal.

Меню