Лек самолет катастрофира в Пловдивско

1K прочитания

Лек самолет катастрофира в района на пловдивското село Оризари. При инцидентът, който стана днес, 20 април 2019 г., са загинали и двамата, които са се намирали на борда на машината.

По неофициална информация, лекият самолет е излетял от летателната площадка в Белозем. Според очевидци, машината е минала над северните квартали на Пловдив, след което е започнал да лети над стадиона на село Оризари.

Според присъствали по това време на стадиона, едно от полукрилата на самолета се е откъснало (на снимката горе се вижда откъснатото крило), екипажът е загубил контрол и машината се е врязала в близост до стадиона. Това е станало малко след 10 часа. При това двамата мъже, намирали се на борда на самолета, са загинали на място.

По непотвърдена информация, на стадиона на Оризари е имало публично събитие и преминаването на самолета е било част от програмата, а самолетът е правил резки маневри над стадиона.

Според bTV, самолетът е марка „Зодиак”. Това може да значи, че разбилата се машина е Zenair Zodiac. В актуалния регистър на въздухоплавателните средства на ГВА има вписани два такива самолети с българска регистрация.

Това е пореден инцидент в леката авиация. През миналата година при две катастрофи в страната загинаха двама души. Отделно, в началото на април, четиричленно семейство загина при катастрофа в Македония.

Свързани теми

Предишна публикация
Докладът за състоянието на Въоръжените сили чертае мрачна картина във ВВС
Следваща публикация
Парламентът благослови възстановяването на ВВВУ
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing 737 Max катастрофира в Етиопия

Boeing 737 Max 8 на етиопската авиокомпания Ethiopian Airlines катастрофира малко след излитане. Няма оцелели сред намиращите се на борда му 157 души. Това е станало днес, 10 март 2019 г.

Тежка катастрофа с Ил-76 в Алжир

Военно-транспортен самолет Ил-76 от състава на алжирските ВВС катастрофира днес, 11 април 2018 г. при излитане от авиобаза Боуфарик. При инцидента са загинали поне 257 души.

Действията на екипажа при катастрофата на Суперджет 100 будят въпроси

Действията на екипажа на катастрофиралия Суперджет 100 повдигат много въпроси за подготовката му. Това става се чете в бюлетин за безопасност на полетите, публикуван вчера, 17 май 2019 г., от „Росавиация“ (руската цивилна авиационна агенция).

Нова катастрофа в леката авиация

Нова катастрофа с летателен апарат от българската лека авиация стана днес, 29 май 2019 г. Моторен делтапланер се е разбил край мъглижкото село Юлиево, при което е загинал един човек.

Меню