Лек самолет се разби край летище Казанлък

85 прочитания

Ултралек самолет се разби в близост до летището на Казанлък днес, 3 юни 2018 г. Тримата намиращи се на борда му човека са пострадали леко.

Инцидентът е станал около 11 часа, по време на авиошоуто, което се е провеждало по същото време на летище Казанлък. Самолетът е паднал в гъста растителност, недалеч от летището, малко преди кацане.

Освен пилота, който според телевизиите Нова и bTV е бил собственикът на летището, на борда му са се намирали мъж и малко дете, които са си платили за въздушна обиколка на района. Тримата са били с леки наранявания, но не са били приети в болница и са освободени за домашно лечение.

От снимки на мястото на инцидента се вижда, че разбилата се машина е Ikarus C42 с регистрация LZ-AGR. Машината е двуместна, а БНТ1 лансира версията, че причина за инцидента е претоварване на самолета.

Причините за инцидента се разследват от Специализираното звено за разследване на авиационни събития към транспортното министерство. Авиошоуто е било прекратено.

Свързани теми

Предишна публикация
Утре в София каца НАТО-вски AWACS
Следваща публикация
Ден на отворените врати в Долна Митрополия
85 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Бизнесджет катастрофира в Иран

Турски бизнесджет Challenger 604 e катастрофирал днес, 11 март 2018 г., в централната част на Иран. При инцидента са загинали всички 11 души, които са се намирали на борда.

Boeing 737 загуби част от обшивката на двигателя си в полет

Boeing 737 на американската авиокомпания Southwest Airlines загуби част от обшивката на двигателя си в полет, а парчета от него разхерметизираха самолета, което доведе до смъртта на един от пасажерите. Инцидентът е станал днес, 17 април 2018 г.

2017 г. е най-безопасната година в историята на гражданската авиация

2017 г. е била най-безопасната в гражданската авиация, като при различни инциденти са загинали 44 човека намиращи се на борда на 10 аварирали самолети. Средната стойност за последните пет години е 17 катастрофи с 495 загинали, според анализ на Aviation Safety Network (ASN).

Меню