Boeing приключи работата по софтуерния ъпдейт за 737 Max

460 прочитания

Американският самолетостроител Boeing обяви днес, 16 май 2019 г., че е приключил работата по софтуерния ъпдейт за модела 737 Max и в момента работи с американската цивилна авиационна администрация (FAA) за сертифицирането му.

За сега не се дава срок, в който ще бъде извършена сертификацията, но от Boeing заявяват, че работата по ъпдейта е приключена, включително изпитанията на симулатор и реалните изпитателни полети. Преди месец от Boeing съобщиха, че са приключили с изпитателните полети.

До момента са натрупани 360 часа в рамките на 207 полета с новия софтуер за Boeing 737 Max, които са били безпроблемни.

Сега от компанията казват, че работят заедно с FAA за да предоставят допълнителна информация за това как пилотите работят с новия софтуер и как промените по него се отразяват при различни

Съобщението на Boeing идва ден, след като FAA бе подложена на тежки критики в Конгреса на САЩ за начина, по който е работено около първоначалната сертификация на модела 737 Max. Шефът на агенцията призна, че пилотите на 737 Max са били слабо информирани за начина, по който работи софтуерния режим MCAS.

Точно той се свързва с двете катастрофи в Индонезия и Етиопия, при които загинаха общо 346 души.

Полетите със 737 Max са спрени вече повече от два месеца, а около катастрофите, както и първоначалната сертификация на типа текът множество разследвания.

Свързани теми

Предишна публикация
Ангола получи всички свои Су-30К
Следваща публикация
Boeing вижда пазар за 2600 броя T-X
460 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Стартира производството на T-7A

Американският самолетостроител Boeing стартира производството на предсерийните учебно-тренировъчни самолети T-7A Red Hawk. Това съобщиха от…

AirAsia преговаря за A321XLR

Малайзийската нискотарифна авиокомпания AirAsia води преговори с Airbus за покупка на новата версия на A321neo с още по-голяма далечина на полета, която в момента е известна, като A321XLR. Това съобщава Reuters, позовавайки е на собствени източници.

Boeing предлага на Embraer джойнтвенчър за производство на пътнически самолети

Boeing е предложила на Embraer създаването на джойнтвенчър компания, която ще произвежда пътнически самолети, като по такъв начин се опитва да заобиколи опасенията на бразилското правителство. Това съобщава Reuters.

Нов технически проблем с Boeing 737

Част от летящите в момента Boeing 737 имат проблемни части в крилата им, което налага допълнителни инспекции и замяна. Това съобщава CNN, цитирайки производителя Boeing.

Меню