Има сходства между катастрофите в Етиопия и Индонезия на 737 Max

603 прочитания

Предварителните данни извлечени от черните кутии на катастрофиралия Boeing 737 Max на Ethiopian Airlines показват сходства с катастрофата на същия тип от миналия октомври в Индонезия. Това е съобщил днес, 17 март 2019 г., министърът на транспорта на Ериопия Дагауит Магес, цитиран от CNN.

„При прегледа на данните от FDR (заисвача на полетни данни) са видeни ясни сходства между катастрофата на полет ET-302 и катастрофата на полет JT-610. Тези сходства ще са обект на по-задълбочено разследване”, заявява етиопският транспортен министър.

Министърът не е дал други детайли за данните, които са извадени от черните кутии и е заявил, че трябва да се изчака предварителния доклад за инцидента, който излиза в рамките на 30 дни от него.

Черните кутии от катастрофиралия етиопски 737 Max се разчитат във Франция.

Когато на 13 март 2019 г. FAA спряха полетите с типа в САЩ, те заявиха, че нови данни от разследването показват сходство между двете катастрофи със 737 Max. Търговските полети с този модел са спрени навсякъде по света.

По-рано, от Ethiopian Airlines заявиха, че екипажът на фаталния полет е успял да съобщи, че има проблеми с управлението и е поискал връщане на летището в Адис Абеба.

Окончателен доклад за катастрофата с полет JT-610 от края на октомври 2018 г., все още няма, но предварителният доклад показа няколко проблема довели до катастрофата, включително и работата на режима MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System) в системата за управление, непознаването му от страна на екипажа и откази на датчиците за скорост и ъгъл на атака.

Свързани теми

Предишна публикация
Египет е подписал за Су-35
Следваща публикация
Полетя третият прототип на МС-21
603 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing приключи работата по софтуерния ъпдейт за 737 Max

Американският самолетостроител Boeing обяви днес, 16 май 2019 г., че е приключил работата по софтуерния ъпдейт за модела 737 Max и в момента работи с американската цивилна авиационна администрация (FAA) за сертифицирането му.

Сериозен отказ в двигателя приземи аварийно A380

Airbus A380 на френската авиокомпания Air France се приземи аварийно на канадското летище Гуус Бей, след като по време на полет получи тежък отказ в един от четирите си двигателя. Няма пострадали при инцидента.

Катастрофиралия 737 е имал технически проблеми при предпоследния си полет

Катастрофиралият вчера, 29 октомври 2018 г., пътнически самолет Boeing 737 Max 8 е имал технически проблеми при предпоследния си полет, включително и ненадеждни показатели на скоростта. Това са съобщили от разследващите индонезийски органи, цитирани от Reuters.

Два F-5 се сблъскаха в Тайван

Два леки изтребителя F-5E от състава на тайванските ВВС се сблъскаха във въздуха. При инцидента…
Меню