Има сходства между катастрофите в Етиопия и Индонезия на 737 Max

603 прочитания

Предварителните данни извлечени от черните кутии на катастрофиралия Boeing 737 Max на Ethiopian Airlines показват сходства с катастрофата на същия тип от миналия октомври в Индонезия. Това е съобщил днес, 17 март 2019 г., министърът на транспорта на Ериопия Дагауит Магес, цитиран от CNN.

„При прегледа на данните от FDR (заисвача на полетни данни) са видeни ясни сходства между катастрофата на полет ET-302 и катастрофата на полет JT-610. Тези сходства ще са обект на по-задълбочено разследване”, заявява етиопският транспортен министър.

Министърът не е дал други детайли за данните, които са извадени от черните кутии и е заявил, че трябва да се изчака предварителния доклад за инцидента, който излиза в рамките на 30 дни от него.

Черните кутии от катастрофиралия етиопски 737 Max се разчитат във Франция.

Когато на 13 март 2019 г. FAA спряха полетите с типа в САЩ, те заявиха, че нови данни от разследването показват сходство между двете катастрофи със 737 Max. Търговските полети с този модел са спрени навсякъде по света.

По-рано, от Ethiopian Airlines заявиха, че екипажът на фаталния полет е успял да съобщи, че има проблеми с управлението и е поискал връщане на летището в Адис Абеба.

Окончателен доклад за катастрофата с полет JT-610 от края на октомври 2018 г., все още няма, но предварителният доклад показа няколко проблема довели до катастрофата, включително и работата на режима MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System) в системата за управление, непознаването му от страна на екипажа и откази на датчиците за скорост и ъгъл на атака.

Свързани теми

Предишна публикация
Египет е подписал за Су-35
Следваща публикация
Полетя третият прототип на МС-21
603 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

10 години Lufthansa Technik в България

Десет години след стъпването си в България германската компания за базово техническо обслужване и ремонт на самолети Lufthansa Technik (Луфтханза Техник) отбелязва много сериозни постижения. Дейността по същество на софийския клон на компанията, наречен Lufthansa Technik Sofia (LTSF), започва на 28 октомври 2008 г. и едва ли някой си е представял, че в годините ще бъде постигнато толкова много.

Два Як-130 се сблъскаха във въздуха над Бангладеш

Два учебно-тренировъчни самолети Як-130 от състава на ВВС на Бангладеш са се сблъскали във въздуха. Инцидентът е станал през нощта на 27 декември 2017 г. Всички четирима летци са се катапултирали успешно.

Cougar от състава на ВВС претърпя инцидент в Пловдивско (обновена)

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на българските ВВС е преминал днес, 21 август 2018 г., през далекопровод с високо напрежение в района на град Стамболийски, Пловдивско. При инцидента няма пострадали, но машината е сериозно повредена.

Меню