Avolon поръчва 75 броя Boeing 737 Max

8 прочитания

Ирландската лизингова компания Avolon е финализирала сделка за придобиването на 75 броя Boeing 737 Max. Меморандум за разбирателство по темата бе подписан на тазгодишното изложение в Бурже.

В сделката са включени 55 броя 737 Max 8 и 20 броя 737 Max 10. Освен това се запазат и опция за още 20 броя Max 8. По каталожни цени сделката е на стойност от $11 млрд.

Изпълнителният директор на Avolon Денъм Слътъри заявява, че това е най-голямата единична поръчка на компанията му, което подчертавало доброто сътрудничество с Boeing и задоволството на клиентите от поколението Max.

До момента лизинговата компания беше поръчала 57 броя 737 Max, които се разпределят така – 40 броя Max 8, 10 броя Max 9 и седем от неназован вариант. Всички те се задвижват от мотори CFM International Leap-1B engine.

Към края на октомври Boeing има поръчки за 3954 броя 737 Max, като 34 от тях са вече изпълнени.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС на САЩ искат да удължат ресурса на част от своите F-16
Следваща публикация
Швеция и Израел във финален изтребителен сблъсък в Хърватска
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Сериозни заявки в първия ден на Фарнбъроу

С 406 заявки приключи първия ден на авиационното изложение Фарнбъроу, което се провежда в момента. Това е почти толкова, колкото бе обявено на първия ден на миналогодишното издание на Бурже (413) и доста повече от първия ден на предишното издание на Фарнбъроу (237).

САЩ може да наложат 220% мито върху CSeries

Комисията по международна търговия на САЩ е предложила да се налага 220% наказателно мито върху всички пътнически самолети Bombardier CSeries, които се внасят в САЩ. Решението идва след жалба от страна на Boeing.

Boeing и Embraer преговарят за сливане

Американският самолетостроител Boeing води преговори с бразилската компания Embraer за евентуално сливане. Това потвърдиха от двете компании, след като по-рано Wall Street Journal съобщи за разговорите между двата гиганта.

Катар получи първия F-15QA

На церемония провела се на 25 август 2021 г. Катар получи официално своя първи многоцелев…

Boeing ще създаде MQ-25

Компанията Boeing е натоварена с поръчката да създаде безпилотен палубен летящ танкер за нуждите на ВМС на САЩ. Програмата е под името MQ-25.

Меню