Avolon поръчва 75 броя Boeing 737 Max

8 прочитания

Ирландската лизингова компания Avolon е финализирала сделка за придобиването на 75 броя Boeing 737 Max. Меморандум за разбирателство по темата бе подписан на тазгодишното изложение в Бурже.

В сделката са включени 55 броя 737 Max 8 и 20 броя 737 Max 10. Освен това се запазат и опция за още 20 броя Max 8. По каталожни цени сделката е на стойност от $11 млрд.

Изпълнителният директор на Avolon Денъм Слътъри заявява, че това е най-голямата единична поръчка на компанията му, което подчертавало доброто сътрудничество с Boeing и задоволството на клиентите от поколението Max.

До момента лизинговата компания беше поръчала 57 броя 737 Max, които се разпределят така – 40 броя Max 8, 10 броя Max 9 и седем от неназован вариант. Всички те се задвижват от мотори CFM International Leap-1B engine.

Към края на октомври Boeing има поръчки за 3954 броя 737 Max, като 34 от тях са вече изпълнени.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС на САЩ искат да удължат ресурса на част от своите F-16
Следваща публикация
Швеция и Израел във финален изтребителен сблъсък в Хърватска
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

NASA обяви първите астронавти за новите си космически кораби, но и обяви закъснения в графиците

NASA обяви вчера, 3 август 2018 г., имената на първите астронавти, които ще полетят с космическите кораби Boeing CST-100 Starliner и SpaceX Crew Dragon, но в същото време и без излишни фанфари, заяви че и двата апарата ще се забавят с няколко месеца.

x-37b_otv-6

САЩ отново изстреляха X-37B

Експерименталната безпилотна совалка Boeing X-37B бе изведена отново на орбита. Това стана днес, 17 май…

NASA отлага изпитанията на Crew Dragon и Starliner

NASA обяви, че отлага изпитателните полети с космическите кораби Boeing CST-100 Starliner и SpaceX Crew Dragon, с което се засилват съмненията, че апаратите няма да са готови за редовни пилотируеми полети преди края на годината.

Има сходства между катастрофите в Етиопия и Индонезия на 737 Max

Предварителните данни извлечени от черните кутии на катастрофиралия Boeing 737 Max на Ethiopian Airlines показват сходства с катастрофата на същия тип от миналия октомври в Индонезия. Това е съобщил днес, 17 март 2019 г., министърът на транспорта на Ериопия Дагауит Магес, цитиран от CNN.

Германия е поискала класифициран брифинг за изтребителите на Boeing

Германия е изискала от САЩ класифициран брифинг за възможностите на изтребителите произведени от Boeing. Страната оглежда варианти за замяна на ударните самолети Tornado към 2025 г. Това съобщава Reuters.

Меню