Avolon поръчва 75 броя Boeing 737 Max

8 прочитания

Ирландската лизингова компания Avolon е финализирала сделка за придобиването на 75 броя Boeing 737 Max. Меморандум за разбирателство по темата бе подписан на тазгодишното изложение в Бурже.

В сделката са включени 55 броя 737 Max 8 и 20 броя 737 Max 10. Освен това се запазат и опция за още 20 броя Max 8. По каталожни цени сделката е на стойност от $11 млрд.

Изпълнителният директор на Avolon Денъм Слътъри заявява, че това е най-голямата единична поръчка на компанията му, което подчертавало доброто сътрудничество с Boeing и задоволството на клиентите от поколението Max.

До момента лизинговата компания беше поръчала 57 броя 737 Max, които се разпределят така – 40 броя Max 8, 10 броя Max 9 и седем от неназован вариант. Всички те се задвижват от мотори CFM International Leap-1B engine.

Към края на октомври Boeing има поръчки за 3954 броя 737 Max, като 34 от тях са вече изпълнени.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС на САЩ искат да удължат ресурса на част от своите F-16
Следваща публикация
Швеция и Израел във финален изтребителен сблъсък в Хърватска
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Карго самолетите може да преминат към едночленни екипажи в обозримо бъдеще

Преминаването от двучленен към едночленен екипаж може да спести милиарди на авиационната индустрия, но за сега единствено това е реалистично да се случи на борда на карго авиокомпаниите. Това съобщава Reuters в свой репортаж по темата.

Boeing ще се опита да убеди бразилските власти в добрите си намерения спрямо Embraer

Американският самолетостроител Boeing ще се опита да разсее съмненията в бразилското правителство по отношение на евентуалното обединение с бразилската компания Embraer. Това съобщава Reuters.

Новият американски УТС T-X получи името T-7A

Новият учебно-тренировъчен самолет за ВВС на САЩ, който до момента бе известен, като T-X вече получи официалното си наименование T-7A Red Hawk. Това стана днес, 16 септември 2019 г.

Меню