ВВС изпълниха задачи в помощ на населението

628 прочитания

Българските военновъздушни сили извършиха вчера и днес, 18 септември 2019 г., донорска задача с военно-транспортен самолет C-27J и гасиха горски пожар с вертолет Ми-17. Това съобщиха от ВВС.

Военно-транспортен самолет C-27J излетя за извършване донорска задача, по искане на Министерството на здравеопазването, от летище София за летище Варна в в 06,53 часа с медицински екипи от ВМА – София и УМБАЛ – Лозенец на борда си.

Екипажът на самолета беше в състав командир – майор Георги Стоименов, помощник-командир капитан Йордан Димитров и борден инженер капитан Огнян Лидански.

В 15,18 часа самолетът кацна обратно на летище София. Задачата е изпълнена успешно.

Вчера, 17.09.2019 г. в 17,44 часа, вертолет Ми-17 с борден номер 419 излетя от авиобаза Крумово за да се включи в гасенето на горски пожар в района на град Котел, след постъпило искане от страна на Министерството на вътрешните работи.

На борда на вертолета бяха командир на екипажа: майор Йордан Йорданов; помощник-командир: майор Александър Цанков; борден инженер: капитан Красимир Русев; техник: офицерски кандидат Георги Петров.

По време на изпълнение на задачата по гасене на пожара бяха налетяни 2 часа и 50 минути с вертолета и се извършиха общо пет захода за пускане на вода с подвесната система за гасене на пожари Bambi Bucket.

Свързани теми

Предишна публикация
Пилоти-изтребители преминаха през тренажорна подготовка в Сърбия
Следваща публикация
Провежда се съвместното учение „Blue Bridge 2019”
628 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Индия поръчва още 10 Ка-31

Индия поръчва още 10 вертолета за далечно радиолокационно откриване Ка-31. Това решение е било взето в началото на месеца и за него съобщава Jane’s.

Меню