МО търси доставка на пиротехнически средства за авиацията

29 прочитания

Министерство на отбраната стартира обществена поръчка за доставка на пиротехнически средства нужни за поддръжката на авиационната техника във ВВС. Стойността ѝ може да достигне 950 000 лв. с ДДС.

МО иска да сключи рамково споразумение с избрания изпълнител за срок от четири години, а основният критерии за избор на победител е най-ниска цена.

Цели се покупката на барутни заряди, електропиропатрони и пиропатрони за катапултната седалка К-36ДМ (на изтребител МиГ-29), барутни заряди за катапултната седалка К-36Л (за щурмовите самолети Су-25), пиропатрони за изхвърляне на фанара за двуместната и едноместната версия на МиГ-29 на въоръжение у нас, пиропатрони за шлемовете ЗШ-5А, пиропатрони за вертолети Ми-17, пиропатрони за дистанционно презареждане на бордните оръдия ГШ-23 и ГШ-30, както и пиропатрони за гредовите държатели за МиГ-29 и Су-25.

Срокът за подаване на документите е 11 септември 2017 г. След предварителен подбор на кандидатите, МО ще избере един или няколко кандидати, с които да проведе договарянето.

Значителна част от заявените номенклатури са свързани с поддръжката на катапулните кресла на МиГ-29. По неофициална информация скоро ще започне изтичането на ресурса им, която ще наложи или покупка на нови или ремонт на съществуващите. Заявката на голям брой пиросредства говори за желание това поддръжката да се извърши със собствени средства.

От началото на годината това е едва втората поръчка за поддръжка на българските МиГ-29. Предишната, която бе за удължаване междуремонтния ресурс на КСА-2, се провали.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС изпълняват задачи в помощ на населението
Следваща публикация
Президентът Радев разкритикува инвестициите в МиГ-29 за сметка на новия изтребител
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Изгубен и намерен

Вече повече от седмица Въоръжените сили на България провеждат една уникална операция – изваждането на останките на изтребител Messerschmitt Bf 109 (популярно известен и като Me 109) от състава на Въздушните на Негово Величество войски (ВНВВ). Какво беше намерено под ливадите на самоковското село Марица, чий е бил самолетът и какво ще се случи с намерените останки?
На тези и други въпроси търсим отговор в настоящия материал.

ВВС тренира със Сухопътни войски

За повишаване подготовката и подобряване на взаимодействието между формирования от Сухопътните войски и Военновъздушните сили,…

МО отново пусна обществена поръчка за пиротехнически изделия

Министерство на отбраната стартира процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на барутни заряди и пиротехнически изделия за авиационна техника. Стойността на договора ще достигне 500 000 лв. без ДДС.

ВВС извършиха нова донорска задача

Вчера, 14 декември 2018 г., сутрин самолет C-27J Spartan от състава на транспортна авиогрупа Враждебна излетя за летище Варна в изпълнение на специална задача. Това съобщиха от МО.

Меню