МО търси доставка на пиротехнически средства за авиацията

28 прочитания

Министерство на отбраната стартира обществена поръчка за доставка на пиротехнически средства нужни за поддръжката на авиационната техника във ВВС. Стойността ѝ може да достигне 950 000 лв. с ДДС.

МО иска да сключи рамково споразумение с избрания изпълнител за срок от четири години, а основният критерии за избор на победител е най-ниска цена.

Цели се покупката на барутни заряди, електропиропатрони и пиропатрони за катапултната седалка К-36ДМ (на изтребител МиГ-29), барутни заряди за катапултната седалка К-36Л (за щурмовите самолети Су-25), пиропатрони за изхвърляне на фанара за двуместната и едноместната версия на МиГ-29 на въоръжение у нас, пиропатрони за шлемовете ЗШ-5А, пиропатрони за вертолети Ми-17, пиропатрони за дистанционно презареждане на бордните оръдия ГШ-23 и ГШ-30, както и пиропатрони за гредовите държатели за МиГ-29 и Су-25.

Срокът за подаване на документите е 11 септември 2017 г. След предварителен подбор на кандидатите, МО ще избере един или няколко кандидати, с които да проведе договарянето.

Значителна част от заявените номенклатури са свързани с поддръжката на катапулните кресла на МиГ-29. По неофициална информация скоро ще започне изтичането на ресурса им, която ще наложи или покупка на нови или ремонт на съществуващите. Заявката на голям брой пиросредства говори за желание това поддръжката да се извърши със собствени средства.

От началото на годината това е едва втората поръчка за поддръжка на българските МиГ-29. Предишната, която бе за удължаване междуремонтния ресурс на КСА-2, се провали.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС изпълняват задачи в помощ на населението
Следваща публикация
Президентът Радев разкритикува инвестициите в МиГ-29 за сметка на новия изтребител
28 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Авиокаст: Епизод 6

Изборите минаха, а ето го и новият епизод на „Авиокаст“. В него говорим за това,…

Откриват изложба в НВИМ посветена на бомбардировките на София

В 11,00 ч. утре, 14 ноември 2019 г. – денят, в който е извършена първата масирана бомбардировка на София по време на Втората световна война, в Национален военноисторически музей (НВИМ) ще бъде открито пространството за изживяване „Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София“. Това съобщават от МО.

Меню