Депутати се запознаха с тренажора на PC-9M в Долна Митрополия

724 прочитания

Депутати от Комисията по отбрана към Народното събрание се запознаха с тренажора за PC-9M, който наскоро бе изграден в Долна Митрополия. Това стана днес, 8 октомври 2019 г.

Тренажорът върви заедно с компютърен клас, който се използва за предварителна подготовка преди преминаване към тренажора на PC-9M.

Радвам се, че Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия вече има това съвременно съоръжение, коментира след демонстрацията Константин Попов, председател на комисията по отбрана.

Според bTV, цената на тренажорния комплекс е близо 4 млн. лева.

„Ние, в Комисията по отбрана, настоявахме да се вложат достатъчно средства за възстановяване на техника в Долна Митрополия за подготовка на летците като летателни апарати, но и за закупуване на такъв вид съвременна техника, която наистина ти дава крилете и ти дава бъдещето”, заявява Попов пред bTV.

Той подчерта, че обучението с тренажора ще спести средства, защото позволява да се отработват всички полетни, авиационни и аварийни процедури, дава много реална представа и усещанията са близки до тези във въздуха

През втория ден на изнесеното си заседание народните представители от Комисията по отбрана разгледаха Военновъздушната учебна база – Долна Митрополия, запознаха се със структурата и дейността на базата, с работата на тренажорен комплекс на самолет PC-9M. От ръководството на Военновъздушната учебна база представиха информация за структурата, функциите и задачите на сектор „Противовъздушна отбрана“ на Центъра за подготовка и обучение и показаха авиационна техника и височинно оборудване.

Свързани теми

Предишна публикация
Холандия купува още девет F-35
Следваща публикация
Индия получи своите първи Rafale
724 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

C-27J превози ранената курсантка до София

Днес, 5 април 2019 г., военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-а транспортна авиационна група изпълни специална санитарна задача по маршрут София – Горна Оряховица – София, за превоз на тежко ранена курсантка от Националния военен университет. Това съобщават от ВВС.

„Тракийска пепелянка“ – нещо повече

Тазгодишното издание на българо-американска тренировка от серията „Тракийски“, датираща от началото на десетилетието, беше нещо…

Адмирал Ефтимов: Няма нищо извънредно около руските бомбардировачи над Черно море

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че няма нищо екстраординарно около активността на руските военни самолети над Черно море и реакцията на българската изтребителна авиация. Това каза той днес, 21 май 2020 г., след изслушване в Народното събрание.

Първи полети и в Безмер

Вчера, 13 януари 2021 г. се проведоха и първите учебни полети за годината в авиобаза…
Меню