Депутати се запознаха с тренажора на PC-9M в Долна Митрополия

724 прочитания

Депутати от Комисията по отбрана към Народното събрание се запознаха с тренажора за PC-9M, който наскоро бе изграден в Долна Митрополия. Това стана днес, 8 октомври 2019 г.

Тренажорът върви заедно с компютърен клас, който се използва за предварителна подготовка преди преминаване към тренажора на PC-9M.

Радвам се, че Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия вече има това съвременно съоръжение, коментира след демонстрацията Константин Попов, председател на комисията по отбрана.

Според bTV, цената на тренажорния комплекс е близо 4 млн. лева.

„Ние, в Комисията по отбрана, настоявахме да се вложат достатъчно средства за възстановяване на техника в Долна Митрополия за подготовка на летците като летателни апарати, но и за закупуване на такъв вид съвременна техника, която наистина ти дава крилете и ти дава бъдещето”, заявява Попов пред bTV.

Той подчерта, че обучението с тренажора ще спести средства, защото позволява да се отработват всички полетни, авиационни и аварийни процедури, дава много реална представа и усещанията са близки до тези във въздуха

През втория ден на изнесеното си заседание народните представители от Комисията по отбрана разгледаха Военновъздушната учебна база – Долна Митрополия, запознаха се със структурата и дейността на базата, с работата на тренажорен комплекс на самолет PC-9M. От ръководството на Военновъздушната учебна база представиха информация за структурата, функциите и задачите на сектор „Противовъздушна отбрана“ на Центъра за подготовка и обучение и показаха авиационна техника и височинно оборудване.

Свързани теми

Предишна публикация
Холандия купува още девет F-35
Следваща публикация
Индия получи своите първи Rafale
724 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Скромен ръст на военния бюджет и неясноти около финансирането на програмите за превъоръжаване

Военният бюджет за 2019 г. ще нарасне едва с 84 млн. лева, като в същото време не става ясно какво ще е финансирането за големите програми за превъоръжаване. Това се чете в проектобюджета за догодина, който бе публикуван днес, 22 октомври 2018 г., от Министерство на финансите.

Константин Попов очаква през март да се изпращат RFP за новия изтребител

Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание, заяви, че очаква в рамките на март да бъде изпратено запитването за обвързващи оферти (RFP) за нови изтребители. Това каза той днес, 16 февруари 2018 г., в ефира на БНР.

„Бъди войник“ прелетя през Пловдив

На 17 Октомври 2019 г. кампанията „Бъди войник“ стигна и до Пловдив. Освен наземния показ събитието в града се отличаваше със значително участие на Военновъздушните сили. В демонстрациите взеха участие вертолети Ми-24, AS 532 AL Cougar и самолети L-39, МиГ-29 и C-27J Spartan.

Министър Каракачанов: Реалностите изискват да се възстанови ВВВУ

Реалностите изискват да върнем комплексното авиационно образование на кадри за българските ВВС и гражданската авиация. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 17 април 2018 г., при откриването на експертна дискусия на тема „Военновъздушно училище – идеи и работещи модели“. Това съобщават от МО.

Меню