Lockheed Martin е натрупала загуби от класифицирана авиационна програма

251 прочитания

Американската компания Lockheed Martin е обявила, че е натрупала $225 млн. загуби от класифицирана програма, част от авиационния отдел на компанията. За това пише FlightGlobal.

Загубите са били натрупани във второто тримесечие на 2021 г., но от Lockheed Martin не са дали други детайли. Все пак е било заявено, че тази програма може да се окаже от особена важност в бъдеще, което показва, че най-вероятно става въпрос за разработка на нов летателен апарат.

Загубите са били отбелязани, след като се е оказало, че програмата гълта повече пари, отколкото американското правителство е било отпуснало в рамките на договор. Това е било открито по време на преглед на проекта, извършен заедно с поръчителя.

Може да се предположи, че програмата в рамките на която има натрупани загуби е проекта за създаване на тежък изтребител за завоюване на превъзходство във въздуха от следващо поколение NGAD (Next-Generation Air Dominance). Известно е, че Пентагона работи по нея от няколко години, но тя е секретна и не се обявява публично с кои компании се работи. NGAD евентуално трябва да замести F-22 (на снимката).

Свързани теми

Предишна публикация
Туркменистанският президент се похвали с новата си авиационна техника
Следваща публикация
Гърция получи своя първи Rafale
251 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пентагонът продължава да има сериозни забележки към изправността на F-35

Пентагонът продължава да има сериозни забележки към изправността на изтребителите F-35 от трите основни варианта. Това е заявил днес, 13 ноември 2019 г., директорът на отдела за оперативни изпитания пред американския Конгрес, цитиран от Bloomberg.

Премиерът Борисов се оплака, че имало подла съпротива срещу F-16, но той направил сделката необратима

Премиерът Бойко Борисов се оплака, че срещнал подла и яростна съпротива при реализацията на сделката за покупката на F-16, но се похвали, че направил нещата така, че тя да бъде необратима. Това каза той днес, 7 октомври 2019 г., по време на бизнес закуска на Американската търговска камара.

Меню