Три вертолета се бореха с пожара край Панагюрище

41 прочитания

Военнослужещи от Военновъздушните сили продължават да помагат за овладяването на огнената стихия в землището на селата Левски и Елшица, община Панагюрище, област Пазарджик. Това съобщиха днес, 9 август 2022 г., от МО.

Екипажите на двата вертолета Ми-17, които излетяха днес от авиобаза Крумово последователно в 7,10 часа и в 7,21 часа в продължение на повече от шест часа изпълняваха задачи по разузнаване и пожарогасене от въздуха на горския пожар. Те извършиха общо 93 пуска и хвърлиха повече от 180 тона вода, след което се прибраха в авиобазата. На борда на машините бяха представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик.

Веднага след тях, в 14,54 часа от авиобаза Крумово излетя вертолет AS 532AL Cougar, който продължава гасенето на пожара от въздуха.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС продължават борбата с пожарите край Панагюрище
Следваща публикация
Два Ми-17 участват в гасенето на големия горски пожар край Панагюрище
41 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Премиерът Борисов: С какво ще се лети на парада, като е приземена авиацията?

Премиерът Бойко Борисов попита, как след като военната авиация е приземена, в момента ще се прави военен парад с нея. Тогава той каза вчера, 4 май 2018 г., по време на интервюто си за сутрешния блок на Нова телевизия.

Министър Каракачанов: 8 – 9 нови самолета няма да решат проблемите на военната авиация

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че придобиването на 8 – 9 нови изтребители няма да решат генерално проблемите на военната авиация. Това каза той днес, 28 август 2018 г., пред журналисти, докато наблюдаваше бойните стрелби на военната авиация на полигона в Шабла.

Меню