Три вертолета се бореха с пожара край Панагюрище

41 прочитания

Военнослужещи от Военновъздушните сили продължават да помагат за овладяването на огнената стихия в землището на селата Левски и Елшица, община Панагюрище, област Пазарджик. Това съобщиха днес, 9 август 2022 г., от МО.

Екипажите на двата вертолета Ми-17, които излетяха днес от авиобаза Крумово последователно в 7,10 часа и в 7,21 часа в продължение на повече от шест часа изпълняваха задачи по разузнаване и пожарогасене от въздуха на горския пожар. Те извършиха общо 93 пуска и хвърлиха повече от 180 тона вода, след което се прибраха в авиобазата. На борда на машините бяха представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик.

Веднага след тях, в 14,54 часа от авиобаза Крумово излетя вертолет AS 532AL Cougar, който продължава гасенето на пожара от въздуха.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС продължават борбата с пожарите край Панагюрище
Следваща публикация
Два Ми-17 участват в гасенето на големия горски пожар край Панагюрище
41 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Репетициите за въздушния парад завършиха

Днес, 3 май 2019 г., репетициите на въздушния парад по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май, приключиха. За понеделник се планира над над София да преминат практически всички изправни типове самолети и вертолети, с които разполага българската военна авиация.

Нов командир на транспортната авиогрупа

Полковник Филип Ангелов, който до момента бе заместник-командир на 24-та авиобаза, е новият командир на 16-та транспортна авиогрупа – Враждебна. Това съобщиха днес от ВВС.

Отново ще има въздушен парад за 6 май

И тази година ще има въздушен парад по случай честването на Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май. Над София ще преминат практически всички изправни типове с които разполага българската военна авиация.

Меню