Три вертолета се бореха с пожара край Панагюрище

46 прочитания

Военнослужещи от Военновъздушните сили продължават да помагат за овладяването на огнената стихия в землището на селата Левски и Елшица, община Панагюрище, област Пазарджик. Това съобщиха днес, 9 август 2022 г., от МО.

Екипажите на двата вертолета Ми-17, които излетяха днес от авиобаза Крумово последователно в 7,10 часа и в 7,21 часа в продължение на повече от шест часа изпълняваха задачи по разузнаване и пожарогасене от въздуха на горския пожар. Те извършиха общо 93 пуска и хвърлиха повече от 180 тона вода, след което се прибраха в авиобазата. На борда на машините бяха представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик.

Веднага след тях, в 14,54 часа от авиобаза Крумово излетя вертолет AS 532AL Cougar, който продължава гасенето на пожара от въздуха.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС продължават борбата с пожарите край Панагюрище
Следваща публикация
Два Ми-17 участват в гасенето на големия горски пожар край Панагюрище
46 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО стартира обществена поръчка за ремонт на Ми-17 и Ми-24

Министерство на отбраната стартира обществена поръчка за сключване на рамково споразумение за ремонт на два вертолета Ми-17 и четири броя Ми-24. Това се вижда от обявлението, публикувано на сайта за обществени поръчки на МО.

Меню