Три вертолета се бореха с пожара край Панагюрище

44 прочитания

Военнослужещи от Военновъздушните сили продължават да помагат за овладяването на огнената стихия в землището на селата Левски и Елшица, община Панагюрище, област Пазарджик. Това съобщиха днес, 9 август 2022 г., от МО.

Екипажите на двата вертолета Ми-17, които излетяха днес от авиобаза Крумово последователно в 7,10 часа и в 7,21 часа в продължение на повече от шест часа изпълняваха задачи по разузнаване и пожарогасене от въздуха на горския пожар. Те извършиха общо 93 пуска и хвърлиха повече от 180 тона вода, след което се прибраха в авиобазата. На борда на машините бяха представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пазарджик.

Веднага след тях, в 14,54 часа от авиобаза Крумово излетя вертолет AS 532AL Cougar, който продължава гасенето на пожара от въздуха.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС продължават борбата с пожарите край Панагюрище
Следваща публикация
Два Ми-17 участват в гасенето на големия горски пожар край Панагюрище
44 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

МО призна, че има грешки в документацията за ремонта на Ми-17 и Ми-24

Министерство на отбраната обяви, че в спецификацията за ремонта на вертолетите Ми-17 и Ми-24 са допуснати технически грешки, които подлежат на изчистване. Това съобщиха днес, 1 август 2018 г., от военното ведомство.

Прекратиха обществената поръчка за доставка на леки учебни самолети за ВВС

С решение на министъра на отбраната Красимир Каракачанов № 43 от 30.03.2018 г., публикувано днес, 4 април 2018 г., процедурата на Министерството на отбраната за придобиване на лек витлов учебно-тренировъчен самолет беше прекратена.

Швеция използва Gripen срещу горските пожари

Шведски ВВС се принудиха да използват многоцелевия изтребител Gripen за борба с големите горски пожари, които бушуват в момента в северната страна. Самолетът е бомбардирал малки пожари на военен полигон с добри резултати.

Меню