Правителството отпусна 82,51 млн. лева за ремонт на Су-25

1K прочитания

Правителството одобри на заседанието си днес, 27 февруари 2019 г., плащане в размер на 82,51 млн. лева по проекта за ремонт и възстановяване на летателната годност на щурмовите самолети Су-25 от състава на българските ВВС.

Това се прави в изпълнение на Проект за инвестиционен разход „Възстановяване на летателната годност на самолети Су-25“, приет с РМС № 863/2018 г. Плащането следва да се извърши за сметка на възстановените през 2019 г. средства по сметка на Министерството на отбраната за изпълнение на проекта.

Изпълнението на проекта ще позволи възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и запазване на придобити отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет и достигането до оперативна готовност за използване на същия за действия по земни/надводни цели, се казва в съобщението на правителството.

Реално през ноември Министерски съвет отново отпусна същата сума, но те не успя да се усвои, тъй като се забави подписването и влизането в сила на договора с беларуската компания „558-ми авиоремонтен завод“ за изпълнител на поръчката за ремонт и удължаване на техническия ресурс за българските Су-25.

Повече за договорът може да прочетете тук.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing показа голям военен БЛА
Следваща публикация
МО е изпратило писмото с искане за оферта (LOR) за F-16
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Провали се обществената поръчка за ремонт на двигателите на L-39

Обществената поръчка за ремонт на три двигателя АИ-25ТЛ, които задвижват българските учебно-тренировъчни самолети L-39ZA, се провали. Това се чете в решение на министъра на отбраната, което бе публикувано днес, 5 юли 2018 г.

Флотът от C-27J се приземява след Нова година

Флотът от военно-транспортни самолети C-27J Spartan ще бъде приземен след Нова година. Това стана ясно от изказване на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, по време на изслушване в Комисията по отбрана в НС провело се днес, 7 декември 2017 г.

Меню