Правителството отпусна 82,51 млн. лева за ремонт на Су-25

1K прочитания

Правителството одобри на заседанието си днес, 27 февруари 2019 г., плащане в размер на 82,51 млн. лева по проекта за ремонт и възстановяване на летателната годност на щурмовите самолети Су-25 от състава на българските ВВС.

Това се прави в изпълнение на Проект за инвестиционен разход „Възстановяване на летателната годност на самолети Су-25“, приет с РМС № 863/2018 г. Плащането следва да се извърши за сметка на възстановените през 2019 г. средства по сметка на Министерството на отбраната за изпълнение на проекта.

Изпълнението на проекта ще позволи възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и запазване на придобити отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет и достигането до оперативна готовност за използване на същия за действия по земни/надводни цели, се казва в съобщението на правителството.

Реално през ноември Министерски съвет отново отпусна същата сума, но те не успя да се усвои, тъй като се забави подписването и влизането в сила на договора с беларуската компания „558-ми авиоремонтен завод“ за изпълнител на поръчката за ремонт и удължаване на техническия ресурс за българските Су-25.

Повече за договорът може да прочетете тук.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing показа голям военен БЛА
Следваща публикация
МО е изпратило писмото с искане за оферта (LOR) за F-16
1K прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ВВС откри учебната си година

С тържествен строй на личния състав и посрещане на бойното знаме днес, 7 януари 2019 г. във военните формирования на Военновъздушните сили беше открита новата 2019-та учебна година.

Цвета Караянчева покани Русия да ремонтира Су-25 у нас

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева покани Русия да ремонтира щурмовите самолети Су-25 в България. Това е станало по време на срещата ѝ днес, 25 юни 2019 г., с руския външен министър Сергей Лавров.

Скромен ръст на военния бюджет и неясноти около финансирането на програмите за превъоръжаване

Военният бюджет за 2019 г. ще нарасне едва с 84 млн. лева, като в същото време не става ясно какво ще е финансирането за големите програми за превъоръжаване. Това се чете в проектобюджета за догодина, който бе публикуван днес, 22 октомври 2018 г., от Министерство на финансите.

Правителството прие решение за откриване на ВВВУ

На свое заседание днес, 10 април 2019 г., Министерският съвет прие решение за откриване на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия като национален устойчив образователен център за подготовка на високо професионални кадри за Военновъздушните сили (ВВС) на Република България, Европейската система за въздушен транспорт и свързаните с въздухоплаването сектори на икономиката. Това съобщиха от МО.

Меню