Унгария получи ремонтирани в Русия Ми-17

11 прочитания

Унгарските ВВС получиха четири вертолета Ми-17, които преминаха през капитално-възстановителен ремонт (КВР) в Русия. Договорът е бил сключен с Вертолеты России през миналата година.

Благодарение на ремонта унгарските ВВСще удвоят броя на изправните машини от този тип. До момента в експлоатация се намираха само два Ми-17, които бяха преминали през КВР през 2009 – 2010 г. Унгарското правителство твърдеше, че ще започне конкурс за доставка на нов тип транспортен вертолет и затова не бяха отпускани финанси за ремонт на наличните вертолети. Конкурс обаче все още няма.

Ремонтът на четирите Ми-17, както и удължаването на техническия им ресурс е на стойност 3,9 млрд. форинта (около $15 млн.) Работата е била извършена в авиоремонтен завод в Новосибирск.

Отделно унгарските ВВС чакат доставка и на още един ремонтиран Ми-17, който е по отделен договор и който трябва да бъде получен през септември 2017 г.

Унгария разполага с 14 Ми-17, но не експлоатира всички от тях. Отделно се използват и пет Ми-8.

Страната не се е оказала от плановете за подмяна на съветските вертолети, но за сега не се ангажира със срокове кога това ще стане факт.

Свързани теми

Предишна публикация
Tejas продължава да се бави
Следваща публикация
Swiss започна търговски полети с CSeries от Лондон Сити
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Италия поръчва още AW139

Италианското правителство поръчва още осем вертолета AW139, които ще се използват за за търсене и спасяване и мисии по патрулиране над море. Това съобщава днес, 11 декември 2017 г., производителят Leonardo.

Индия получи първите си CH-47 Chinook

Индийските ВВС получиха своите първи четири тежки транспортни вертолети 15 Boeing CH-47F Chinook. Машините са пристигнали в Индия вчера, 10 февруари 2019 г.

Пенсионираха TH-67

Учебно-тренировъченият вертолет TH-67 Creek, който се използва от армейската авиация на САЩ, бе пенсиониран на…
Меню