Четвърти ден два Ми-17 гасят пожара край Кресненското дефиле

13 прочитания

За четвърти пореден ден два Ми-17 от състава на ВВС гасят големия горски пожар в района на Кресненското дефиле. Това съобщиха от МО.

Първият от двата вертолета Ми-17 излетя в 09,54 часа и след три часа работа във въздуха се завърна в авиобаза Крумово за презареждане. Вторият Ми-17 се включи в операцията по потушаването на огнената стихия в 11,14 часа и към момента продължава да облива с вода горящите участъци от въздуха.

До края на днешния ден двата вертолета от състава на 24-та авиобаза изпълниха 54 захода и изляха близо 110 тона вода над пожара в Кресненското дефиле.

Свързани теми

Предишна публикация
УКРИНМАШ обжалва спирането на процедурата за удължаване на КСА-2
Следваща публикация
МО все още не е влязло в контакт с шведската страна
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Репетициите за въздушния парад завършиха

Днес, 3 май 2019 г., репетициите на въздушния парад по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май, приключиха. За понеделник се планира над над София да преминат практически всички изправни типове самолети и вертолети, с които разполага българската военна авиация.

МО търси пиросредства за военната авиация

Министерство на отбраната пусна на 17 януари 2018 г. процедура за възлагане на обществена поръчка за доставка на пиросредства в интерес на бойната авиация на България. Стойността на договора може да достигне до 1,05 млн. лева без ДДС.

Меню