Вертолет се разби на покрива на небостъргач в Ню Йорк

880 прочитания

Цивилен вертолет AW109 се разби на покрив на небостъргач на остров Манхатън в Ню Йорк. При инцидента е загинал един човек – пилотът на вертолета.

Вертолетът се е разбил на покрива на 230-метровия небостъргач AXA Equitable Center около 13,43 часа местно време. Машината е излетяла 11 минути по-рано. При инцидентът е избухнал малък пожар, който е бил потушен.

Небостъргачът, върху който се е разбил вертолетът, е бил евакуиран и няма данни за пострадали сред обитателите му.

Властите в Ню Йорк описван инцидента, като опит за аварийно кацане, при който няма индикации за зла умисъл или тероризъм. Самоличността на пилота още не се съобщава, както и регистрацията на вертолета.

Няма яснота каква задача е изпълнявала машината. Първоначалните данни са, че РВД няма информация за полета и не го е следила.

По време на инцидента над Ню Йорк е валял силен дъжд, с ниска облачност и умерен до силен вятър.

Свързани теми

Предишна публикация
Нова Зеландия купува C-130J и планира обновяване на военната си авиация
Следваща публикация
Полетя третият прототип на Gripen E
880 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Черна гора ще търси нови средни вертолети

Въоръжените сили на Черна гора проучват възможността за покупка на няколко средни транспортни вертолета, които да усилят бойните им възможности и да могат ефективно да се използват в помощ на населението при бедствия и аварии.

98 броя Ми-28НМ за руската армейска авиация

По време на военно-техническия форум „Армия-2019“, провеждан момента във военно-историческия парк „Патриот“ в Кубинка до Москва, руското военно министерство е направило поръчка за 98 щурмови вертолета Ми-28НМ.

Норвежките ВВС счупиха чисто нов вертолет

Чисто новият спасителен вертолет AW101, който Кралските норвежки ВВС получиха преди седмица, е аварирал по време на наземни изпитания провели се днес, 24 ноември 2017 г. Няма пострадали.

Меню